Rektorn har ordet augusti - Kunskapsskolan Tumba

Rektor Martin Norin berättar om händelser på skolan.

Augusti 2020

Varmt välkommen tillbaka till ett nytt läsår! Hoppas ni haft en skön ledighet och hunnit återhämta kraft till hösten. Vi har en riktigt stark medarbetargrupp som ser fram emot att träffa alla elever - nya såväl som gamla. Det här året fyller Kunskapsskolan 20 år och det kommer vi uppmärksamma på olika sätt under året.

Anpassningar på grund av Covid 19
Vårens utmaning med hanteringen av covid-19 kvarstår. Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer för grundskolan. Vi kommer gå igenom vikten av att tvätta händerna ofta, hosta i armvecket, hålla avstånd och använda handsprit i samband med måltider med alla elever. Vi tillåter inte heller externa besökare på skolan. All idrottsundervisning sker tillsvidare utomhus och utan ombyte, vi har inte tillgång till omklädningsrum. Vi nyttjar inte kollektivtrafiken under skoltid.

För att minska antalet möten mellan vuxna, kommer utvecklingssamtalen denna termin hållas på distans. Den personliga handledaren och arbetslaget kommer att informera om vad som gäller för just ditt barn och ditt barns årskurs.

Det innebär också att vårdnadshavare eller andra medföljande vuxna inte får följa med sina barn in i skolan de första dagarna så som de brukar. Lärare och övriga medarbetare kommer att möta upp eleverna utomhus på skolgården.

Även höstens föräldramöten kommer behöva ske digitalt och på distans.

Det känns verkligen jättetråkigt att inte kunna ta emot er vårdnadshavare här på skolan, ni är vår viktigaste resurs i samarbetet kring eleverna. Vi lovar att göra allt vi kan för att vi ändå ska få ett bra samarbete och för att ni ska känna er välkomna, informerade och inkluderade. Tveka aldrig att höra av er med frågor!

Upprustad utemiljö
Under sommaren har skolgården och utemiljön fått sig ett rejält lyft! De tidigare grusplanerna på framsidan har ersatts med en konstgräsplan och en asfalterad plan som kan nyttjas för till exempel både fotboll och basket. Ett nytt “utepingisbord” har tillförts framsidan.

På innergården har skolgården asfalterats, en ny “king-ruta” har målats upp och en lekyta med studsmatta, klätterställning och en “kompis-gunga” har tillförts. Sedan tidigare finns även en yta med konstgräs, pingisbord, basketkorg och volleybollnät.

Café år 6-9
Från och med eftermiddagen den 28/8 öppnar vårt café igen. Cafét är öppet 08.45-09.00 måndagar, och 09.20-09.30 tisdag-fredag, samt 15.00-15.15 måndag-torsdag.

Mellanmål årskurs 4-5 och Kunskapsklubben
Varje eftermiddag från och med 28/8 erbjuds eleverna efter 14.00 köpa ett litet mellanmål till självkostnadspris.

Kunskapsklubben är en fritidsklubb som är kostnadsfri. Eleverna meddelar själva om de stannar och när de går. Vanligtvis är klubben öppen till 16.00 alla dagar utom fredagar, då den är öppen till 15.30. På grund av situationen med covid 19 stänger klubben 15.00 alla dagar tills vidare. Det betyder att elever kan stanna cirka 1 timme extra i skolan varje dag.

Veckobrev
Varje fredag skickar lärarna ut veckobrevet med information om veckan som varit och kommande vecka. Om ni inte får något veckobrev, kontakta i första hand ert barns handledare.

Lärarnas arbetstid och kontakt
Lärare på Kunskapsskolan arbetar i princip 08.00-16.00 alla dagar i veckan. Vill ni komma i kontakt med lärarna är det bäst att maila dem och be dem att ringa upp er. Lärarna ringer tillbaka samma dag eller senast dagen efter. Är det något akut så kan ni ringa till vår koordinator Tess på nummer 073-3173445 . Ni når mig enklast genom att maila.

Planerade studiedagar, lovdagar och skolavslutning HT 2020
14/10 - Hel studiedag (elever ej i skolan, Kunskapsklubben är stängd)
v.44 - Höstlov (elever lediga)
10/11 - Halv studiedag