Rektorn har ordet september - Kunskapsskolan Tumba

Rektor Martin Norin berättar om händelser på skolan.

Skolveckan har nyligen avslutats med temaarbete kring hälsa och elever och lärare har genomfört “Kunskapsjoggen” vid olika tider uppe i löparspåret vid Harbrostugan.

Terminen har nu kommit igång ordentligt och vi har fått en riktigt bra start med såväl gamla som nya elever och medarbetare. Mitt intryck är att det gick över förväntan att genomföra utvecklingssamtalen på distans - tack för ett bra samarbete med det!

Vi har klarat oss relativt väl med sjukfrånvaro hittills även om vi får vara beredda på att det kan förändras längre fram. Vi försöker i första hand lösa frånvaro med intern omorganisation men även med hjälp av vikarier om det blir längre frånvaro eller om det är många borta samtidigt.

Vår delvis nya organisation kring workshop i årskurs 6-9 börjar ta form och vi är nu i en första fas av utvärdering och justeringar vad gäller bemanning av olika ytor vid olika tider där vi nu identifierat behov av utveckling.

Föräldramöten kommer ske digitalt
Med anledning av situationen med covid-19 kommer vi genomföra terminens föräldramöten digitalt. Det kommer bli en kombination av förinspelat material och interaktion mellan er och basgruppshandledaren, där basgruppshandledaren bjuder in er till en videokonferens. Ni kommer att få mer information via veckobrevet samt instruktioner och inbjudan via basgruppshandledaren.

Språkvecka
Under vecka 39 kommer vi att ge extra uppmärksamhet till språk i allmänhet och våra “moderna språk” i synnerhet. Det gör vi på samling och såklart på våra språkpass - men vi har även en specialmeny för lunch under hela veckan.

Alla som läser språkval läser 17 ämnen och söker till gymnasiet med summan av betygspoängen från 17 ämnen. De som inte läser språkval ansöker till gymnasiet med summan av betygspoängen på 16 ämnen. Modersmål räknas inte som ett 17:e ämne, men alla som får betyg i modersmål kan räkna med det i summan av sina 16 bästa betyg.

Planerade studiedagar, lovdagar och skolavslutning HT 2020
14/10 - Hel studiedag (elever ej i skolan, Kunskapsklubben är stängd)
v.44 - Höstlov (elever lediga)
10/11 - Halv studiedag