Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Tumba

Rektor Martin Norin berättar om händelser på skolan.

December 2020

Ett annorlunda år lider mot sitt slut. Vi kommer för alltid att minnas 2020, både det som varit positivt och negativt, men kanske mest det som varit annorlunda och avvikande från vår vanliga vardag. Det har varit ett lärorikt år. Vi har fått nya erfarenheter och hittat nya lösningar. Saker vi brukar ta för givet har vi fått begränsa, eller avstå helt ifrån. Det positiva jag personligen bär med mig från det, är perspektiv på hur värdefullt det är när “allt bara är som vanligt”. Kanske kommer vi alla uppskatta det ännu mer när den dagen kommer tillbaka?

Jag är väldigt stolt och glad över hur medarbetarna på skolan har kämpat på, ansträngt sig och anpassat sig för att skolan ska fungera som vanligt, och för att eleverna trots restriktioner ska få saker utöver undervisningen. De är värda all uppskattning de kan få! Eleverna har också imponerat, de har anpassat sig efter situationen och har fortsatt att studera flitigt för att nå sina mål.

Julavslutning 18/12
Avslutningen genomförs på distans där vi live-sänder klockan 09.30 från vår egen studio här på skolan. Medverkande är medarbetare på skolan, elever samt en hemlig världsstjärna.

Terminsbetyg
Terminsbetygen postas hem under kvällen torsdag 17/12. De kommer även vara synliga i EDS från 1/1 2021.

Ogiltig frånvaro i terminsbetyget
I terminsbetygen ska en sammanställning av elevernas ogiltiga frånvaro under terminen presenteras. På grund av ett administrativt fel i vårt nya elevadministrationssystem kommer vi i år inte få till den ogiltiga frånvaron på terminsbetygen. Denna kommer istället presenteras för er vårdnadshavare och elever på utvecklingssamtalet i januari.

Terminsstart VT 2021
Vi räknar med att starta upp som planerat måndag den 11/1 klockan 09.00. Om vi får besked om att distansundervisningen för årskurs 6-9 ska förlängas, kommer vi att meddela en plan för det senast fredag 8/1.

Utvecklingssamtal VT 2021
Utvecklingssamtalen kommer att genomföras på distans precis som i höstas. Ert barns handledare kommer att meddela tid till er. Samtalen genomföras med start 11/1 klockan 13.00. Merparten av samtalen kommer äga rum mellan klockan 13.00-16.00 11:e till 15:e januari.

Tack för i år!
God jul och gott nytt år