Rektorn har ordet februari - Kunskapsskolan Tumba

Rektor Martin Norin berättar om händelser på skolan.

Februari 2021

Rektorsbrev februari 2021

Vi är nu snart framme vid sportlovet och lite ledighet för eleverna efter terminens första sju veckor. Min förhoppning är att alla elever snart kan vara tillbaka i skolan och att vi efter sportlovet kan börja utöka antalet årskurser som kan vara i skolan samtidigt. Vi följer utvecklingen noga och rådgör med det lokala smittskyddet inför nya beslut. Om ni väljer att resa under sportlovet vill jag be er att vara extra försiktiga och uppmärksamma. Vid eventuell utlandsresa gäller särskilda restriktioner.

Sju dagars karantän efter hemkomst från utlandsresor
Kunskapsskolan följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer vad gäller hanteringen av covid-19. Nu i sportlovstider vill vi påminna er om de rekommendationer som gäller vid hemkomst från utlandsresa. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att man vid hemkomst från utlandsresor ska testa sig för covid-19 snarast efter hemkomst och igen efter fem dagar från hemkomst. De rekommenderar även att man stannar hemma och undviker sociala kontakter utanför hemmet i sju dagar från hemkomst, oavsett vad man får för testresultat.

Elever och medarbetare som har varit utomlands ska alltså inte komma till skolan förrän efter sju dagars karantän. Meddela ditt barns handledare om ni kommer resa utomlands.

Elev- och föräldraenkät från Kunskapsskolan skickas ut 8 mars
Direkt efter sportlovet kommer alla elever och vårdnadshavare med registrerad mailadress få vår årliga enkät i sin inkorg. Enkäten skickas inte från Kunskapsskolan, utan från en extern leverantör. Enkäten är mycket viktig för oss i vårt kvalitetsarbete och vi hoppas ni vill medverka. Ni får mer information av skolan måndag 8 mars.

Platser på skolan i nya årskurs 4,5 och 6 inför skolstart ht 2021
Vi har på grund av pandemin inte haft möjlighet att hålla våra normalt välbesökta öppna hus vilket vi tycker är väldigt tråkigt. Det finns platser kvar hos oss att söka i årskurs 4, 5 och 6 till nästa termin. Enklast är att ställa sig i vår kö via vår hemsida klicka på “Ansök” och följa instruktionerna - köplatsen är inte bindande. Vi får enligt lag bara ta in elever som står i vår egen kö, att göra skolvalet via kommunen räcker inte. Det går utmärkt att kontakta mig direkt via mail vid frågor om plats, kö, lokaler eller pedagogik.

Nya kursplaner skjuts upp till 2022
I mitt förra rektorsbrev informerade jag om att regeringen och skolverket beslutat om införandet av nya kursplaner från hösten 2021. Kort efter det att jag skrev brevet, beslutade samma myndigheter att införandet skjuts upp till hösten 2022 på grund av pandemin.

Kalendarium VT 2021
25/2 Halv studiedag
1/3-5/3 Sportlov (v.9)
8/3 Kunskapsskolans elev- och föräldraenkät öppnar