Rektorn har ordet januari - Kunskapsskolan Tumba

Rektor Martin Norin berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev januari 2022

God fortsättning på det nya året!

Tyvärr startar vi upp året mitt i en ny period med hög smittspridning, men jag hyser ändå gott hopp om att vi kommer att klara av även denna fas av pandemin på ett bra sätt.

Vi genomför olika åtgärder för att förebygga smittspridning, till exempel undviker vi storsamlingar, vi har fasta placeringar i klassrummen, vädrar, uppmanar till handhygien och avstånd samt har handsprit i matsalen. Under januari kommer vi inte tillåta externa besökare, och inte göra utflykter utanför skolan. Idrottsdagen som skulle ägt rum i början av februari flyttas till mitten av mars. Alla möten sker digitalt, även de föräldramöten som planerats nu i början av terminen.

• Det är viktigt att elever, vårdnadshavare och skolpersonal stannar hemma vid symtom på sjukdom och tar PCR-test
  • Om någon i samma hushåll är bekräftat smittat ska man stanna hemma minst 7 dagar och frånvaroanmäla sig.
  • Smittspårning kommer fortfarande att genomföras vid bekräftade fall och de som har varit i nära kontakt med en bekräftat sjuk person kommer informeras.

Vaccinationer mot covid 19 dos 2
Alla elever som har lämnat in samtyckesblankett undertecknad av båda vårdnadshavarna erbjuds att ta dos 2 på skolan. Det går bra att ta dos 2 på skolan även om dos 1 givits av annan vårdgivare, ta gärna med vaccinationskortet. För elever som missade dos 1 förra tillfället, går det bra att ta dos 1 vid detta tillfälle. Närmare information får ni via veckobrevet.

Informationsmöten blir digitala istället för på skolan
Våra informationsmöten för nya elever den 18:e januari och den 26:e januari genomförs digitalt istället för på skolan. Tid och länk till mötet publiceras på vår hemsida.

Nationella prov årskurs 6 och 9
Enligt den information vi har nu kommer vi att genomföra de nationella proven som planerat. De första proven är för årskurs 6 i ämnet svenska och genomförs under 8:e och 10:e februari.

Prao
Vi avvaktar med beslut kring prao och ser vilka möjligheter vi har för detta efter påsklovet.

17/1 - halv studiedag
22/2 - halv studiedag
28/2 - 4/3 Sportlov
8/3 - Vinteridrottsdag åk 4 och åk 5