Rektorn har ordet februari - Kunskapsskolan Tumba

Rektor Martin Norin berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev februari 2022

Hej,
Den nionde februari togs majoriteten av åtgärderna mot covid-19 bort. De rekommendationer som finns kvar för allmänheten är att man ska vaccinera sig och att man ska stanna hemma vid symtom. Folkhälsomyndigheten har särskilda rekommendationer för vuxna som är ovaccinerade. Ni kan läsa mer om vad som gäller nu på Folkhälsomyndighetens hemsida. I praktiken innebär förändringarna att allmänheten inte längre rekommenderas testning och att reglerna för nära kontakter och hushållskontakter har tagits bort. Vi är alltså tillbaka till en situation där alla elever och medarbetare är välkomna till skolan så länge man är frisk och symtomfri. Det är vi väldigt glada över!

Här på skolan kommer vi att fortsätta påminna och informera om att eleverna ska tvätta händerna ofta och noggrant, vi kommer också fortsätta ha handsprit tillgängligt där handtvätt inte är möjligt, till exempel i matsalen. Det kommer inte att vara några anpassningar i undervisningen men vi kommer uppmana eleverna att spendera sina raster utomhus. Nu är också besökare välkomna till skolan igen. Förordningen som möjliggjort för skolor att gå över till distansundervisning på grund av stor medarbetarfrånvaro gäller terminen ut, men vi hoppas att det inte ska behövas. Äntligen tror vi oss kunna se slutet på den här pandemin som har påverkat oss så mycket både i skolan och i vår vardag i två års tid! Erbjudande om vaccination på skolan I mars kommer vi åter ha Mobila vaccinationsenheten på skolan för att erbjuda de som vill vaccination mot covid-19 (dos 1 och 2). Precis som tidigare behövs samtycke från båda vårdnadshavarna.

Kunskapsskolans elev- och föräldraenkät Nu är det snart dags för årets stora elev- och föräldraenkät. I föräldraenkäten har du som vårdnadshavare möjlighet att berätta för oss vad du tycker om skolan, vad som fungerar bra och vad som fungerar mindre bra. Resultaten från enkäterna har stor betydelse för oss i vårt arbete med att skapa en ännu bättre skola för alla våra elever. Föräldraenkäten startar måndagen den 7 mars och sista svarsdagen är den 20 mars. Eleverna får möjlighet att svara på enkäten under skoltid. Enkäterna är anonyma och svaren sammanställs med hjälp av ett enkätverktyg. Inga redovisningar sker som innebär att det går att identifiera enskilda personer. När enkäten startar kommer du att få ett mejl med en personlig länk till enkäten. Automatiska påminnelser skickas ut under enkätens gång så länge enkätverktyget inte har registrerat att du slutfört enkäten.

Jag vill uppmärksamma dig på att föräldraenkäten skickas till elevernas vårdnadshavare och till de mejladresser som lämnats till skolan, om eleven har mer än en vårdnadshavare är vi tacksamma om båda svarar på enkäten. Om du har mer än ett barn på Kunskapsskolan kommer du att få en enkät för varje barn, eftersom vi arbetar på handledarnivå med resultaten ber vi dig att besvara alla dina barns enkäter.

Viktiga datum närmaste tiden:

• 22/2 - Halv studiedag (elever slutar efter lunch)
  • 28/2-4/3 Sportlov - elever lediga
  • 7/3 Elev- och föräldraenkät startar
  • 8/3 Vinteridrottsdag åk 4 och 5
  • 10/3 Vinteridrottsdag åk 6-9
  • 16/3 Hel studiedag - elever lediga (Mitterminsprognos och klasskonferenser)