Ansök
Om oss

Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Tumba

Rektor Henrik von Knorring berättar om händelser på skolan.

December 2022

Hej,

Nu är det bara några dagar kvar på höstterminen och det nalkas jul. Jag önskar alla elever och medarbetare en välförtjänt ledighet där det finns tid att umgås och ladda batterierna för kommande termin.

Julavslutning och Vintermarknad
Elevernas sista dag för terminen är på onsdag den 21 december enligt vanlig starttid. Vi kommer ha tid för städning och mys i basgruppen, där eleverna bjuds på julfika innan betygsutdelning. Vi har tyvärr inte ha möjlighet att erbjuda föräldrar att vara med under avslutningen då det blir för trångt. Däremot vill vi gärna att ni kommer på vår vintermarknad som går av stapeln dagen innan, den 20 december. Från klockan 16.30 bjuder vi in alla, som på något sätt är intresserade av skolan, att ta del av elevframträdanden eller att köpa godsaker och pyssel skapat av våra kreativa ungdomar. Kom och vintermys med oss! Alla elever går som vanligt i skolan fram till och med lunch. Eleverna går sedan hem för att komma tillbaka till klockan 16.00. Skoldagen slutar klockan 20.00. Ni som vårdnadshavare ansöker om ledighet om ert barn inte kan delta under kvällen.

Skolstart vårtermin
Vårterminen inleds med skoldagar fram till lunch och utvecklingssamtal under eftermiddagarna. Elevernas starttid sker enligt schema från och med 9 januari. Du som förälder kommer bli inbjuden till utvecklingssamtal som genomförs via google-meet under vecka 2. Inbjudan skickas ut senast torsdag vecka 51.

Årskurs 9 startar nästa termin med PRAO. Under vecka 2 och 3 får eleverna möjlighet att skaffa sig erfarenhet av arbetslivet. Våra elever brukar växa av att prova på arbetslivet under PRAO-veckorna och det är också en ypperlig chans att samla motivation för fortsatta studier.

KS Tumba på Instagram och Facebook
Om du vill veta mer om vad vi gör på skolan och se exempel på vad eleverna gör under skoldagen kan du följa oss på Facebook och Instagram! Varför inte gå in på instagram redan idag och titta på bilderna från vårt fina luciafirande? Instagram: kunskapsskolan_tumba

Skola24 och sjukanmälan samt ansökan om ledighet
I Skola24 registreras och dokumenteras elevernas närvaro och frånvaro. Vid ogiltig frånvaro och sen ankomst får vårdnadshavare ett sms med uppgifter om frånvaro/sen ankomst. Du som vårdnadshavare får även ett sms vid giltig frånvaro. Det här för att säkerhetsställa att det är du som vårdnadshavare som sjukanmält och inte någon annan. Viktigt att ni meddelar ert barns handledare om ni byter mobilnummer så att ni fortsatt får sms.

Vårterminen är fylld av nationella prov för årskurs 6 och 9. Ledighet beviljas ej i samband med nationella prov. Alla datum finns på skolverkets hemsida.

Inlogg som vårdnadshavare i Kunskapsporten
Du som vårdnadshavare kan gå in och följa kunskapsutvecklingen för ert barn via Kunskapsporten. Du kan kan också ta del av ditt barns loggbok och en introduktionsutbildning. Syftet är att underlätta för dig att följa ditt barns skolgång.

Gör så här:

  1. Gå till Vardnadshavare.kunskapsskolan.se (utan www).
  2. Följ instruktionerna på sidan för att logga in med BankID.
  3. Klart!

På sidan du som vårdnadshavare först kommer till finns tips för att komma igång och hitta rätt. För dig som har fler än ett barn hos oss finns möjlighet att välja vilket av dina barn du vill se information för. Saknar du BankID kan du logga in med ditt barns inloggningsuppgifter.

Trygghet och studiero
I vårt arbete med att främja trygghet och studiero så kommer vi att skicka ut skolans ordningsregler i samband med utvecklingssamtalen. Vi vill att ni och era barn signerar dessa när ni tittat på dem tillsammans. Ordningsreglerna ska sedan tillbaka till skolan påskrivna. Det är viktigt att vi alla är överens och medvetna om vilka ordningsregler som gäller i skolan och tillsammans arbetar för att de ska efterföljas. Detta för att eleverna ska få en så lugn och trygg skolmiljö som möjligt så att de kan fokusera på sina studier.

Kvarglömda kläder
Av erfarenhet vet vi att en del kläder blir kvarglömda efter terminen. Kläderna kommer ligga kvar på skolan under utvecklingssamtal dagarna. Senare under våren kommer vi skänka bort kläder som ingen vill kännas vid.

Jag önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Henrik von Knorring
Rektor

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.