Ansök
Om oss

Rektorn har ordet maj - Kunskapsskolan Tumba

Rektor Henrik von Knorring berättar om händelser på skolan.

Maj 2023

Hej!

Vi är inne i slutspurten på detta läsår och vårt fokus ligger på att få alla elever i mål. Samtidigt som vi ror detta läsår iland blickar vi nu framåt mot kommande läsår.  

Elev- och föräldraenkät
Tack till er som besvarade vår föräldraenkät! Resultaten från enkäterna har stor betydelse för oss i vårt arbete med att skapa en ännu bättre skola för alla våra elever. Nu kommer jag och medarbetarna att analysera resultatet och påbörja arbetet med nästa läsårs kvalitetsplan. Efter vårt analysarbete kommer jag att återkomma med vilka prioriterade områden vi kommer att fokusera på under läsåret 2023/2024.

Välkomna nya elever!
På måndag 29 maj klockan 15.30-16.30 välkomnar vi våra nya elever och föräldrar till skolan för ett första möte med våra lärare och sin nya skola. Det är alltid lika roligt att ta emot ett stort och glatt gäng energiska barn och ungdomar med sina föräldrar!

Schemabrytande aktiviteter 
Vi har precis avslutat en väldigt intensiv period med nationella prov för sexor och nior, men utöver det har vi också hunnit med en hel del schemabrytande aktiviteter utanför skolan. Årskurs 4 och 5 har varit på Junibacken och arbetat med läs- och skrivutveckling. Årskurs 8 har precis kommit tillbaka efter två veckors PRAO, en bra chans att samla på sig erfarenheter och att göra reflektioner om framtida studie- och yrkesval. Årskurs 7 har fått ta del av kultur genom Stockholms filmfestival junior. Med detta sagt finns det också en rad schemabrytande aktiviteter som stundar.

Mer information om vilka aktiviteter som kommer ske framöver har mejlats ut till samtliga vårdnadshavare.

Följ gärna oss på instagram för att ta del av våra skolaktiviteter. kunskapsskolan_tumba

Vi vill också tipsa om en föreläsning om sexualbrott på nätet. Eleverna i årskurs 4-6 kommer ta del av föreläsningen under skoltid. Vårdnadshavare kan logga in och ta del av föreläsningen den 29/5 klockan 19.30-20.45. Mer information hittar ni här Digital föreläsning om sexualbrott på nätet för VH (4-9)

Skolavslutning
Skolavslutningen är på tisdagen den 13 juni. Eleverna startar dagen klockan 09.30 med en picknick tillsammans, basgruppsvis på gräsplanen, framför skolan. Programmet, med uppträdanden, startar klockan 10.00. Ni är alla varmt välkomna. Avslutningen för årskurs 9 fortsätter efter skolans gemensamma program med mingel inne på skolan.

Läsårsdata och skolstart
Läsåret 2023/2024 startar måndagen den 21 augusti för samtliga elever. Nya elever börjar redan fredag den 18 augusti. Första skolveckan går eleverna i skolan till lunch, som serveras som vanligt alla dagar första skolveckan. Under eftermiddagstid kommer utvecklingssamtal att hållas. Tiderna för dessa samtal skickas ut av basgruppshandledarna. För ytterligare information kring lovdatum läsåret 2023/2024 - se vår hemsida.

Med vänlig hälsning
Henrik von Knorring
Rektor

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.