Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Tyresö

Rektor Camilla Conradzon berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev december 2020

Nu har vi nått slutet på ett minst sagt händelserikt år med stora utmaningar för både eleverna och medarbetarna. I våras hade vi en brand som ställde till det för oss och där vi snabbt fick ställa om till delvis distansundervisning, självklart var även pandemin en faktor som vi hela tiden fick anpassa oss efter. Våra avgångselever i årskurs 9 fick inte ha sin efterlängtade avslutningsfest och mycket annat fick planeras om eller ställas in. Vi trodde nog alla att hösten skulle bli lugnare men så har det ju inte riktigt blivit. I fredags kom ett mycket sent meddelande från Region Stockholms Smittskydd med rekommendationen att samtliga högstadieskolor i regionen skulle övergå till distansundervisning redan följande måndag.

All eloge till er föräldrar som snabbt mottagit mina mail och anpassat er efter de nya rekommendationerna, ibland med mycket kort framförhållning. Jag tycker att samarbetet mellan skolan och er har fungerat utmärkt, tack för det! Tack också för alla uppmuntrande mail som ni skickat till mig om att ni har varit nöjda med uppdateringarna kring alla beslut som tagits vad det gäller spridningen av Corona.

Vårterminen 2021
Vi vet inte i nuläget hur starten av vårterminen kommer att se ut men vi planerar och utgår ifrån att vi tar emot eleverna på skolan måndagen den 11 januari 2021. Om läget ser annorlunda ut i januari kommer ni självklart att få ett mail som meddelar vad som gäller! Vi kommer fortsätta att bevaka och följa myndigheternas beslut och rekommendationer vad gäller grundskolor.

Utifrån nuläget har vi beslutat att utvecklingssamtalen i januari sker på distans, precis som i höstas. Vi tycker självklart att det är tråkigt att vi inte kommer kunna träffa er “på riktigt” men höstens digitala utvecklingssamtal gick över förväntan och handledarna har beskrivit samtalen som mycket bra. Ni kommer att få en inbjudan av ert barns handledare till utvecklingssamtal i januari.

Jag har fått en del frågor om hur vårterminens prao kommer att gå till och just nu ser det ut som att vi inte kommer kunna genomföra den under vårterminen 2021. Vi återkommer med mer information om detta under vårterminen.

En nyhet är att vi har köpt in dispensers för handsprit till samtliga Workshops och entrén. Dessa kommer att monteras under jullovet. Vi har provat ut två stycken under december och dessa har visat sig hålla god kvalitet. Eleverna uttrycker en hög nöjdhet med dessa och de har blivit mycket bra på att ta ansvar för att sprita händerna regelbundet.

Terminsbetygen
Eftersom julavslutningen inte blev som planerat kommer vi att skicka hem elevernas betyg via post. I terminsbetygen ska en sammanställning av elevernas ogiltiga frånvaro under terminen presenteras. På grund av ett administrativt fel i vårt nya elevadministrationssystem kommer vi i år inte få till den ogiltiga frånvaron på terminsbetygen. Denna kommer istället presenteras för er vårdnadshavare och elever på utvecklingssamtalet i januari.

Nya kursplaner
I augusti 2021 kommer det nya kursplaner för Sveriges grundskolor. Det kommer att krävas en stor insats av både rektorer och lärare att sätta sig in i dessa. Vi har redan lagt en planering för implementering av kursplanerna som samtliga ämneslärare måste få god tid på sig att läsa in. Mer om detta i vår!

Vårterminen kommer säkerligen att ge oss ytterligare utmaningar men jag och mina medarbetare ser mycket fram emot att ta igen oss i hemmets lugna vrå för att sedan återvända i januari med nya krafter. Jag hoppas att även att ni och era barn kan njuta ordentligt av ledigheten och att vi alla håller oss friska!

God jul och gott nytt år!

Vänligen,
Camilla Conradzon