Rektorn har ordet januari - Kunskapsskolan Tyresö

Rektor Camilla Conradzon berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev januari 2021

Hej !

Med anledning av föregående veckas pressträff där utbildningsministern Anna Ekström meddelade att huvudmän kan besluta att årskurs 7-9 undervisas via distans- eller fjärrundervisning för att minska trängseln på skolan och i kollektivtrafiken kommer här information om kommande veckor.

I planen för kommande veckor har vi följt rekommendationerna om att årskurs 6 inte bör ha distansundervisning då de inte är högstadieelever. Vi är nöjda med hur vi har lyckats få ihop ett schema så att det också korrelerar med ämneslärarnas undervisning. Årskurs 7-9 kommer att ha halvdagar i skolan och halvdag på distans.

Denna vecka har vi genomfört utvecklingssamtal på distans och haft delvis distansundervisning. Nu är ett nytt specialschema gjort för att se till att skolans elever inte är på plats samtidigt så att vi minskar trängseln och risken för smittspridning. Som ni förstår så är det ett gediget arbete att ändra på ordinarie schema och både ta hänsyn till lärarnas planering och att skapa ett bra schema för alla elever samtidigt som vi ska minska trängseln och antalet sociala kontakter.

När eleverna jobbar på distans så är inte lärare fullt tillgängliga hela dagen då lärarna har undervisningspass på skolan. Detta innebär att elever som arbetar hemma inte kan räkna med att garanterat få hjälp omedelbart. Eleverna skickar mail till ämneslärarna och den aktuella läraren återkommer då lärare har avslutat sina pass.

Nedanstående schema gäller från och med måndag den 18 januari 2021 till och med den 29 januari 2021. Vi kommer sedan, tillsammans med Kunskapsskolans centrala krisgrupp, fatta beslut om och meddela hur undervisningen ska bedrivas efter den 29 januari.

Ramtider för eleverna när de ska vara i skolan är:

År 6 heldag

År 7 halvdag

År 8 halvdag

År 9 halvdag

Slut: 13.40

Slut: 14.45

Slut: 14.45

Start: 09.25

Slut: 14.25

Slut: 14.25

Start: 09.25

Slut: 14.55

Slut: 14.55

Samtliga elever har Basgruppsamling klockan 09.25, oavsett om man är på skolan eller jobbar hemma. För de elever som arbetar hemma kommer handledaren att bjuda in till ett

Google - meet.
Eftersom vissa lärare kan ha undervisningspass under PH-tider kan det vara så att vissa elever kommer att ha PH-samtal på distans. Handledaren kommer att informera närmare om vilka elever detta berör. PH -tiden blir alltså inte inställd, den bara förskjuts under dagen när handledaren åter är tillgänglig.

Idrotten är i nuläget pauserad tillsvidare då vi ska undvika att åka kollektivt mer än nödvändigt. Vi planerar att genomföra teoridelar i ämnet Idrott och hälsa men detta kommer inte att ske under denna period. Det återstår att se vilka rekommendationer som gäller efter dessa två kommande veckor.

I morgon, fredag, har smittskydd Stockholm bjudit in huvudmän och rektorer till ett dialogmöte. Om någon ny information kommer upp som föranleder andra åtgärder så återkommer jag självklart med ny information. Om ni inte hör något av mig så är detta detta utskick som gäller!

En önskan har jag till er vårdnadshavare!
Vi genomför många förändringar för att hindra smittspridningen i samhället och som utbildningsministern sa föregående pressträff så kan man inte räkna med att distansundervisning kan få samma kvalitet som när eleverna är på plats. Vi gör dock så gott vi kan för att alla elever ska känna sig sedda och uppleva att de får hjälp de behöver.

Sist vill jag också skicka med att ni gärna får prata med era barn om vikten av att hålla avstånd. Vi upplever även efter jullovet att det fortfarande förekommer kramar och fysisk närkontakt som är inte att rekommendera i dessa tider.

Vänligen
Camilla Conradzon