Rektorn har ordet september - Kunskapsskolan Tyresö

Rektor Camilla Conradzon berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev september 2021

Nu har vi varit igång i några veckor och vi är så glada att samtliga elever och årskurser kan vara på skolan på heltid. Vi fortsätter att påtala för eleverna vikten av att hålla avstånd och att inte slappna av i denna fråga.

Det är fortsatt så att det bara är friska och symtomfria elever och medarbetare som är välkomna till skolan. Vi hade stor frånvaro bland eleverna för ungefär två veckor sedan men nu verkar det för tillfället ha lagt sig. Jag tar den höga sjukfrånvaron som ett tecken på att alla ni föräldrar följer de allmänna råden om att stanna hemma vid symtom! Tack för det!

Utvecklingsarbete mot 2025
En av Kunskapsskolans värderingar är att vi drivs av utveckling och i höst har ett nytt utvecklingsprojekt påbörjats för alla våra 36 skolor. Arbetet fokuserar på tre områden: Undervisningsutveckling, professionell utveckling för våra medarbetare, samt hållbarhet. Undervisningsutveckling och professionell utveckling är givetvis områden som vi alltid har arbetat med, men med detta projekt vill vi komma ännu längre för att ge våra elever den allra bästa utbildningen. Hållbarhetsområdet är inte heller helt nytt, men vi har aldrig tidigare tagit ett samlat grepp kring området. Här kommer vi att arbeta med miljö och klimat, socialt ansvar och hälsa, och det kommer både att handla om att minska Kunskapsskolans fotavtryck och att arbeta med hållbarhetsfrågor i undervisningen.

Än så länge är vi bara i starten av detta utvecklingsarbete, men engagemanget har varit stort och alla medarbetare på alla skolor har varit med och diskuterat fram vilka områden vi tillsammans ska arbeta med. Under hösten kommer arbetsgrupper med medarbetare från skolorna och huvudkontoret jobba vidare med de olika frågorna och framöver kommer även eleverna att bli involverade i olika delar. Det känns mycket spännande och vi ser fram emot att få berätta mer när vi har kommit längre i arbetet.

Skolkläder via Skolgarderoben
Kunskapsskolan har i samarbete med Skolgarderoben tagit fram en kollektion med kläder och väskor etc. Allt har Kunskapsskolans logga förtryckt och det går även att beställa med ett extra namntryck.

Kläderna beställs av er vårdnadshavare med hjälp av länk eller QR-kod i bifogad affisch som även sätts upp på våra skolor. All kommunikation kring beställning såsom betalning, storlekar och andra frågor besvaras av Skolgarderoben. Leverans kommer att ske till skolan där eleven får hämta ut sin beställning. Notera sista datum för beställning i affischen.

Nu kan du logga in i Kunskapsporten som vårdnadshavare
Nu lanserar Kunskapsskolan möjligheten för dig som vårdnadshavare att logga in i Kunskapsporten och ta del av bland annat ditt barns loggbok. Syftet är att underlätta för dig som vårdnadshavare att följa ditt barns skolgång.

Gör så här:

1. Gå till Vardnadshavare.kunskapsskolan.se (utan www).
  2. Följ instruktionerna på sidan för att logga in med Mobilt BankID.
  3. Klart!

På sidan du som vårdnadshavare först kommer till i Kunskapsporten finns tips för att komma igång och hitta rätt. För dig som har fler än ett barn hos oss finns möjlighet att välja vilket av dina barn du vill se information för. Saknar du BankID kan du logga in med ditt barns inloggningsuppgifter.

Har du frågor?
Behöver du hjälp att hitta i Kunskapsporten är det en god idé att fråga ditt barn.

För teknisk support, synpunkter och förslag på förbättringar, kontakta: vardnadshavarinloggning@kunskapsskolan.se.

Vänligen
Camilla Conradzon,rektor