Rektorn har ordet 19 januari - Kunskapsskolan Tyresö

Rektor Camilla Conradzon berättar om händelser på skolan.

Januari 2022

Nu har vi startat terminen på riktigt efter förra veckans utvecklingssamtal. Lärarna har varit mycket nöjda med att genomföra utvecklingssamtalen på distans. De vittnar också om att ni föräldrar känt er nöjda med samtalen på distans.

Detta rektorsbrev kan ju naturligtvis inte skickas ut utan att nämna något om covid-19.

Denna vecka ser vi en ökning av sjukdom bland eleverna. Några sitter i familjekarantän, en del har bekräftad covid-19 och andra är hemma med symtom. Vi har även lärare som är hemma och är sjuka samt sitter i familjekarantän. Jag hoppas nu att vi når kulmen på detta snart så att vi kan genomföra denna termin utan någon större påverkan på elevernas undervisning.

Just nu har vi som sagt en stor frånvaro bland medarbetarna men vi får fortfarande ihop skoldagarna för eleverna. Om ytterligare medarbetare blir sjuka eller av andra anledningar behöver stanna hemma kommer vi behöva göra schemaförändringar eller gå över till distansundervisning med kort varsel. I en sådan situation kommer ni att få information så snabbt som möjligt via mejl, antingen från mig eller handledarna. I ett första läge kan det handla om en förkortad skoldag och sedan distansundervisning för någon eller några årskurser. Vi hoppas självklart att vi inte ska hamna i den situationen men vi behöver vara förberedda på att det kan hända.

Vi kan tyvärr inte erbjuda distansundervisning för elever som är hemma med lindriga symtom eller i familjekarantän. Lärarna måste prioritera undervisningen på skolan, särskilt nu när många medarbetare är frånvarande. Dock kan lärarna maila uppgifter till elever som av olika skäl är hemma.

Imotion
Våra grannar som ligger i samma huskropp som vi kommer under de kommande två åren att bygga ut sin fastighet. Hela bygget kommer att omgärdas av stängsel enligt gängse byggregler. Den utgång som ligger vid hissen och som vätter ut mot Solkraftsvägen 13 får inte längre användas av våra elever då det kommer att köra tunga fordon vid det området. Eleverna informerades igår på basgruppssamlingen om förbudet och vi har satt upp stora skyltar att utgången inte får användas. Vi har denna vecka medarbetare som håller koll på att detta förbud följs. Det är fortfarande en nödutgång så vid en eventuell brand används självklart utgången. Vi har uppmärksammat att en del föräldrar släpper av sina barn vid Imotions parkering och detta är alltså nu inte längre möjligt. Vi rekommenderar att ni släpper av era barn vid Restaurang Energikällan.

Antagning 22/23
Vi kommer i slutet på veckan att påbörja vår antagning till årskurs 6 med skolstart i augusti 2022.

Då vi i år har en längre kö än vanligt med över 550 köande till årskurs 6, kommer vi att börja med att skicka ut ett platserbjudande till er som har registrerat syskonförtur i vårt kösystem.

Erbjudande om antagning kommer direkt från vårt kösystem i SchoolSoft:

• via mail om ni har verifierat er mailadress i kösystemet
  • via brev till er postadress om ni saknar mailadress i kösystemet

Vi rekommenderar att ni verifierar och kontrollerar era uppgifter snarast, när ni gjort detta kan ni tacka ja eller nej till plats hos oss med hjälp av BankID.

Länk till Kunskapsskolans kösystem finns här: https://sms.schoolsoft.se/kunskap/react/#/login/queue

Vänligen
Camilla Conradzon , rektor