Ansök
Om oss

Rektorn har ordet augusti - Kunskapsskolan Tyresö

Rektor Camilla Conradzon berättar om händelser på skolan.

Augusti 2022

Hej!

Nu har vi som arbetar på Kunskapsskolan Tyresö varit igång en vecka för att planera inför elevernas skolstart. Vi ser alla fram emot att återse eleverna efter den långa ledigheten och så klart välkomna alla våra nya elever i årskurs 6! En skola är aldrig riktigt en skola förrän eleverna är på plats.

Som jag skrev i rektorsbrevet i juni så kommer vi att göra en stor satsning på läsning under det här läsåret. Vi har inhandlat litteratur som är åldersanpassad och som även bistår med uppgifter i våra stegämnen och i NO- samt SO-ämnena. Ämneslaget i svenska har lagt ner många timmar på att förbereda inför inköpen. Nu är alla böcker på plats och vi har ägnat mycket tid kring logistiken för vår lässatsning. Det ska bli både roligt och spännande att få sätta igång med detta arbete! Om ni missade informationen om lässatsningen i mitt förra rektorsbrev hittar ni det på kunskapsskolan.se/tyreso.

Föräldramöten
Föräldramöten kommer att ske tidigt under höstterminen för alla årskurser och jag kommer att delta på samtliga föräldramöten för att berätta mer om vår lässatsning samt hur en ny lag kring Trygghet kommer att påverka skoldagen bland annat vad det gäller mobilanvändning. Den nya lagen trädde i kraft 1 augusti 2022.

Inbjudan till föräldramötet kommer via ert barns handledare!

Nu kan du logga in i Kunskapsporten som vårdnadshavare
Du som vårdnadshavare kan logga in i Kunskapsporten och ta del av ditt barns loggbok och en introduktionsutbildning. Syftet är att underlätta för dig att följa ditt barns skolgång.

Gör så här:

  1. Gå till Vardnadshavare.kunskapsskolan.se (utan www).
  2. Följ instruktionerna på sidan för att logga in med BankID.
  3. Klart!

På sidan du som vårdnadshavare först kommer till finns tips för att komma igång och hitta rätt. För dig som har fler än ett barn hos oss finns möjlighet att välja vilket av dina barn du vill se information för. Saknar du BankID kan du logga in med ditt barns inloggningsuppgifter.

Har du frågor?

Behöver du hjälp med loggboken är det en god idé att fråga ditt barn.

För teknisk support, synpunkter och förslag på förbättringar, kontakta koordinatorn på ditt barns skola.

Nya lagen:
"Från den 1 augusti gäller ändringar i skollagen som innebär att all personal i skolan får göra det som är befogat för att öka tryggheten och studieron. Det kan till exempel handla om att ingripa fysiskt för att avvärja våld och kränkningar. Det blir även enklare för rektorn att ta beslut om avstängning. Samtidigt införs nya bestämmelser som reglerar användning och omhändertagande av mobiltelefoner. Det införs nya bestämmelser om att mobiltelefoner i regel bara får förekomma vid undervisning enligt lärarens instruktioner, det vill säga som ett medel i undervisningen. Mobiltelefoner och annan elektronisk kommunikationsutrustning får även användas om det sker som en extra anpassning eller särskilt stöd. Privat användning av mobiltelefoner i samband med undervisning är dock som huvudregel inte tillåten. Det tydliggörs nu också under vilka förutsättningar rektorn eller en lärare får omhänderta mobiltelefoner. För grundskolan införs även särskilda bestämmelser om möjlighet för rektorn att besluta om mobilfria skoldagar."

Vi har ju redan väldigt tydliga regler kring mobilens användande på vår skola men samtliga handledare kommer att gå igenom de nya reglerna och de följder det kan få för elever som inte följer skolans rutiner för bland annat mobilanvändande.

Podden Skolprat
Kunskapsskolan har en podd som kommer ut under ett antal tillfällen under läsåret. Förra läsårets sista avsnitt av Skolprat var ett specialavsnitt som kallas för lärarprat. Det är första gången ett sådant här specialavsnitt har spelats in och det var vår musiklärare Alexander Bergström som fick möjligheten att vara med och beskriva sin skolgång och varför han valde att bli lärare. Gå gärna in där poddar finns och lyssna på Alexander.

Så här beskrivs avsnittet:
Nu släpps läsårets sista Skolprat. Och det här gången bjuds lyssnarna på premiär. Tillsammans med musikläraren Alexander Bergström får de följa med genom Skolprats första lärarprat, där musikläraren Alexander Bergström berättar om sin egen turbulenta skolgång, hur han hittade fram till läraryrket och det där tillståndet när poletten trillar ner hos eleverna. Trevlig lyssning!🎧😊 Länken till podden finns här nedan.

Länk till Skolprat

Med vänlig hälsning,
Camilla Conradzon
Rektor
Kunskapsskolan Tyresö

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.