Ansök
Om oss

Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Tyresö

Rektor Camilla Conradzon berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev december 2022

Nu är det snart dags för oss alla att ladda batterierna med ett välbehövligt lov!

Vi har den senaste månaden genomfört två välbesökta informationsmöten för elever som nu går i årskurs 5 och står i kö till oss nästa läsår för att börja i årskurs 6. Det är alltid roligt att se så många besökare komma till skolan, det är verkligen ett kvitto på att vi bedriver god undervisning och har nöjda elever som trivs i skolan!.

I mitten av januari 2023 kommer vi att starta vår antagning som inleds med att vi skickar ut antagningsbesked till syskon till befintliga elever som har syskonförtur. Om ni har ett barn som går på skolan nu och vill att ert andra barn ska börja hos oss ber vi er gå in i kösystemet och säkerställa att barnet står i rätt kö och är registrerad med syskonförtur. Se även över era kontaktuppgifter och verifiera era mejladresser om det inte redan är gjort. Om barnet har två vårdnadshavare behöver ni båda verifiera era mejladresser. Ni når kösystemet via vår hemsida kunskapsskolan.se och ni loggar in med hjälp av BankId.

Vi har under denna termin blivit bättre på att visa upp vår verksamhet på Facebook och Instagram. Titta gärna på Kunskapsskolan Tyresö på Facebook samt Kunskapsskolan.tyreso på Instagram så håller ni er ännu mer uppdaterade kring allt vi gör på skolan.

Efter jullovet kommer Kunskapsskolan Tyresö att få tillgång till Kunskapsskolans nya workshop bokning som vi kommer börja använda från och med den 17 januari. Fördelen med detta nya bokningssystem är bland annat att varje enskild handledare har en mycket bättre översyn på sin basgrupp och ser att alla elever har bokat workshops-pass för kommande vecka. Ämnesläraren kommer också att kunna se elevernas bokningar. Eleverna kommer att kunna se vilka workshops där det finns platser kvar och kan därmed boka utan att riskera att den är full. Detta kommer att förenkla för såväl elever som lärare och öka elevernas möjligheter att styra sitt lärande på ett effektivt sätt. Som vanligt gör eleverna sina planeringar tillsammans med sin handledare. Frånvaro ska fortfarande anmälas i skola24 av såväl föräldrar som lärare.

Efter jullovet kommer vi även att erbjuda läxhjälp och studiestöd två gånger i veckan för de elever som vill stanna kvar på skolan och arbeta vidare. Detta är alltså tillfällen då eleverna kan få hjälp med läxläsningen. En lärare kommer att finnas på plats för att hjälpa och stötta eleverna. Detta sker tisdagar och torsdagar mellan klockan 15.00 och 16.00.

Samtliga elever börjar igen efter jullovet den 10 januari 2023. Vi genomför då vårterminens utvecklingssamtal. Tider för samtalen skickas ut av handledarna.

Jag och mina medarbetare önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år!

Vänligen,
Camilla Conradzon, rektor

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.