Rektorn har ordet april - Kunskapsskolan Uppsala Norra

Rektor Marie Bomark berättar om händelser på skolan.

Lika säkert vårtecken som blåsippor och värmande sol är att årskurs 9 är i sluttampen av de nationella proven. De ämnen som de har kvar att göra är i SO (samhällskunskap) och matematik.

Enkäter
Vi tackar så mycket till alla som svarade på årets enkät. Resultaten på enkäten är viktiga för oss i vårt fortsatta utvecklingsarbete. Det är utifrån bland annat enkäten som vi sedan formulerar skolans kvalitetsplan och vad och hur vi ska göra för att hela tiden utvecklas.

Vi ligger fortsatt på en hög nivå, både i elev- och föräldraenkäten, men vi strävar hela tiden efter att bli ännu bättre.

Något som vi är extra glada över är att vi har gjort en rejäl ökning på förståelsen av kunskapskraven. 72% av eleverna har svarat, en fyra eller femma på den femgradiga skalan, att de vet vad de ska kunna för att nå de olika kunskapskraven i de olika ämnena. Det är en ökning med 10%-enheter i jämförelse med föregående år. Vi har också fortsatt hög nöjdhet när det gäller att skolan har bra lärare, 92% av eleverna och 96% av föräldrarna har svarat fyra eller fem. Båda resultaten är en ökning med 7%-enheter.

Den fråga som vi har minskat mest på (10%-enheter) är “Loggboken hjälper mig att planera mina mål och studier”. Det kan bero på att vi i år bara använder den digitala loggboken och ibland tar det ett tag att vänja sig när något förändras. Vi har sett att det är viktigt att eleverna har en bra planering för att lyckas med sina studier så bra som möjligt och vi kommer därför arbeta vidare med hur vi på bästa sätt kan hjälpa våra elever med att planera sina studier utifrån deras målsättningar.

Inbjudan till skolråd
Torsdag 9 maj klockan 18.00, har vi läsårets sista skolråd. Då kommer vi bland annat dyka lite djupare i våra enkäter och enkätresultaten. Om du vill vara med på mötet så anmäler du dig till mig. Det går bra att vara med fastän du inte har varit med på tidigare möten. Mer information finns på vår hemsida under länken Praktisk information.

Sommaravslutning
Jag vill påminna er om att ni är varmt välkomna till skolavslutningen den 12 juni. Vi kommer, som tidigare år, ha sommaravslutning på skolgården den 12 juni klockan 10.00-11.00. Alla är välkomna!

Läsårstider 2019/2020
Jag börjar redan nu få frågor om nästa läsår, så här kommer lite datum som kan vara bra att känna till. Vi fortsätter att följa kommunens läsårstider och lovdagar.

Notera att det inte är någon lovdag i slutet av september vilket det har varit de senaste åren. Det är istället en lovdag i mars.

Läsårsstart, 19 augusti
Höstlov, vecka 44
Julavslutning, 20 december
Vårterminsstart, 9 januari
Sportlov, vecka 8
Lovdag, 23 mars
Påsklov, vecka 15
Valborg och 1:a maj, 30 april och 1 maj
Kristi Himmelsfärd, 21 och 22 maj
Skolavslutning, 9 juni

Hör gärna av dig om det är något du undrar över!

Trevlig valborg!

Vänliga hälsningar,