Rektorn har ordet juni - Kunskapsskolan Uppsala Norra

Rektor Marie Bomark berättar om händelser på skolan.

Så har snart ett helt läsår gått. Men innan vi säger glad sommar och lycka till kommer vi ha basgruppsdag, årskursdag och slutligen sommaravslutning.Medarbetarna på skolan håller förstås på att avsluta läsåret men vi är också i full gång med planering av nästa läsår.

Studiedag
I förra rektorsbrevet skrev jag om att kommunens gemensamma studiedag som normalt brukar vara i slutet av september kommer vara i mars nästa läsår. Nu har utbildningsnämnden tagit ett nytt beslut om att den kommer flyttas tillbaka till september. Vår skola kommer inte ha studiedag när kommunen har studiedag, vi kommer istället ha studiedag den 1 oktober.

Mobiler i skolan
Vi kommer till nästa läsår göra en förändring i ordningsreglerna när det gäller mobiltelefoner. Nu är formuleringen: Jag använder inte mobilen under pågående undervisningspass. Men till nästa läsår kommer formuleringen att vara: Jag använder inte mobilen under skoldagen.

Vi har märkt att mobilerna tar mycket av elevernas studiefokus fastän de inte ska användas under passen. Det är frestande att titta på mobilen när man känner att den vibrerar eller att titta på den även om den inte har vibrerat utifall någon har skickat något på snapchat eller liknande. Vi har också märkt att flera av de konflikter som uppstår mellan elever på skolan också sker via mobilerna.

Vi kommer därför samla in mobilerna varje morgon och lämna tillbaka dem på eftermiddagen. Under dagen kommer de att vara inlåsta. Om man inte vill lämna in sin telefon så går det förstås bra att förvara den hemma.

Vi kommer utrusta skolan med fler rastaktiviteter så att eleverna kan spela spel, boll med mera, istället för att använda mobilen.

Skolavslutning
Jag vill återigen påminna er om att ni är varmt välkomna till skolavslutningen som är onsdag den 12 juni klockan 10. Vi kommer inte ha några sittplatser så om man gärna vill sitta går det bra att ta med en egen stol. Vi hoppas på fint väder och gärna lite värme.

Läsårsstart
Vi startar läsåret 19/20 måndag den 19 augusti. Årskurs 7 startar klockan 10 och årskurs 8 och 9 startar klockan 10.30.

Tack för ett gott samarbete under läsåret.

Trevlig sommar!

Vänliga hälsningar,