Rektorn har ordet 8 januari - Kunskapsskolan Uppsala Norra

Rektor Marie Bomark berättar om händelser på skolan.

Januari 2021

På torsdagens presskonferens informerade regeringen, Skolverket och Folkhälsomyndigheten om att högstadiet kan få använda sig av distans- eller fjärrundervisning för att minska trängseln i skolan och / eller i kollektivtrafiken. Läget är fortsatt allvarligt och nu har vi fått ytterligare verktyg för att minska trängseln på skolan som i sin tur kan leda till minskad smittspridning.

Vi på Kunskapsskolan Uppsala Norra har utifrån nuvarande situation vad gäller smittspridningen och skolans lokaler valt att vi under de första två veckorna kommer att ha delvis distansundervisning. Vi kommer ha årskurs 7 på plats hela tiden och årskurs 8 och 9 kommer turas om att ha undervisning i skolan och på distans. Årskurs 9 kommer att börja med distansundervisning måndag 11 januari, medan årskurs 7 och 8 kommer att vara i skolan enligt de tider som tidigare meddelats. På tisdag är det årskurs 8 som har distansundervisning och årskurs 9 kommer istället vara i skolan.

Första veckan har man möjlighet att komma till skolan och äta skollunch de dagar man har distansundervisning, lunchtiden för respektive dag kommer att meddelas av arbetslaget. Under nästa vecka kommer ni att få mer information om hur skollunchen ordnas för vecka 3.

Eleverna kommer att få mail från handledaren med mer information, schema, länkar till digitala möten med mera så det är viktigt att man som elev har koll på sin skolmail samt hör av sig till sin handledare om man har någon fråga eller fundering. Skoldagen kommer att börja och sluta med basgruppssamling precis som vanligt och under vecka 3 kommer man även ha PH-samtal, men allt kommer förstås att vara digitalt när man har distansundervisning.

De nior som saknar eventuellt material för måndagens undervisning hör av sig till respektive handledare för att lösa det. Kom ihåg att man kommer åt allt digitalt material från vilken dator som helst, man behöver bara ha internetuppkoppling.

Elever som av särskilda skäl behöver vara på skolan och inte kan delta i undervisningen hemifrån de dagar det är distansundervisning kommer vara välkomna till skolan och kommer då sitta enskilt. Särskilda skäl kan till exempel vara stödbehov som inte kan tillgodoses på distans eller att man inte har tillgång till internet hemma. Vårt elevhälsoteam kommer tillsammans med arbetslaget att se över vilka elever som är i behov av att få all undervisning i skolans lokaler. Om ditt barn inte kan delta i distansundervisningen hemifrån på grund av till exempel avsaknad av internet ber jag dig kontakta barnets handledare.

Om du har några frågor eller funderingar får du gärna höra av dig till mig. Du når mig enklast via mail.

Vänliga hälsningar, Marie Bomark
marie.bomark@kunskapsskolan.se