Rektorn har ordet 19 januari - Kunskapsskolan Uppsala Norra

Rektor Marie Bomark berättar om händelser på skolan.

Januari 2021

Jag vill börja med att tacka för all respons som jag har fått från er vårdnadshavare och för den förståelse ni visat för de tvära kast som det kan vara i skolans värld under en pandemi.

Som det ser ut just nu verkar smittspridningen i Uppsala minska. Eftersom man inte kan se än hur skolstarten har påverkat smittspridningen har vi valt att ha fortsatt delvis distans för vecka 4 och 5. Om Folkhälsomyndigheten, regeringen eller smittskyddet i Region Uppsala kommer med nya rekommendationer kan vi behöva ändra vår plan och då kommer ni få information om detta så snart som möjligt.

Den kommande perioden med fjärr- och distansundervisning kommer vi även ha årskurs 7 på distans. De kommer under denna vecka få öva extra på hur man gör, vad man behöver tänka på och så vidare. Eleverna kommer att få enkät skickad från sin handledare om de önskar skollunch de dagar de har fjärr- och distansundervisning. De elever som vill ha skollunch när de deltar i undervisningen hemifrån kommer dagen innan de går på distans ta med sig en matlåda. Det är inte säkert att matlådan innehåller samma maträtt som står på den redan satta skolmenyn.

Åk 7

Åk 8

Åk 9

Måndag 25/1

Tisdag 26/1

Onsdag 27/1

Torsdag 28/1

Fredag 29/1

Åk 7

Åk 8

Åk 9

Måndag 1/2

Tisdag 2/2

Onsdag 3/2

Torsdag 4/2

Fredag 5/2

Skola

Elever som av särskilda skäl behöver vara på skolan och inte kan delta i undervisningen hemifrån de dagar det är fjärr- och distansundervisning kommer vara välkomna till skolan. Särskilda skäl kan till exempel vara stödbehov som inte kan tillgodoses på distans eller att man inte har tillgång till internet hemma. Vårt elevhälsoteam kommer tillsammans med arbetslaget att se över vilka elever som är i behov av att få all undervisning i skolans lokaler. Om ditt barn inte kan delta i distansundervisningen hemifrån på grund av till exempel avsaknad av internet ber jag dig kontakta barnets handledare.

När man har undervisning på skolan, så kallad närundervisning, gäller förstås samma riktlinjer som tidigare. Det vill säga att man ska vara symtomfri, hålla avstånd, god handhygien och så vidare.

Om du har några frågor eller funderingar får du gärna höra av dig till mig. Du når mig enklast via mail.

Vänliga hälsningar, Marie Bomark
Rektor, Kunskapsskolan Uppsala Norra