Rektorn har ordet 3 februari - Kunskapsskolan Uppsala Norra

Rektor Marie Bomark berättar om händelser på skolan.

Februari 2021

Hoppas att ni alla har fått en bra start på det nya året och att ni har fått vara friska. Vi har, som ni redan vet, sedan terminsstart haft delvis fjärr- och distansundervisning. Med upplägget att vi har haft två årskurser på skolan och en årskurs hemma. En stor eloge till eleverna som har skött upplägget bra.

Vi har sedan vårterminsstart haft dialog med kommunen, smittskydd och övriga fristående skolor gällande fjärr-, distans- och närundervisning. Regeringen, Folkhälsomyndigheten och Smittskyddsenheten i Region Uppsala har hela tiden varit tydliga med vikten av att ha skolor öppna och kunna bedriva närundervisning.

Smittskydd Uppsala har meddelat att:
Smittskyddsenheten Region Uppsala rekommenderar att grundskoleverksamhet och gymnasieskoleverksamhet inom Region Uppsala återgår till närundervisning enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer från 210121. Då smittspridningen nu under mer än månad successivt minskat inom Region Uppsala ser vi inga skäl till att avvika från dessa rekommendationer och införa ytterligare lokala smittskyddsåtgärder utöver de nationella rekommendationerna.

Vi kommer därför med start från måndag 8 februari återgå till full närundervisning. Vi kommer fortsätta göra det vi kan för att minska risken för smittspridning och kontinuerligt utvärdera våra åtgärder för att hela tiden arbeta med att minimera eventuella smittrisker.

Vi har bland annat byggt om schemat där man i så stor utsträckning som möjligt är i basgruppen. I workshop sitter man tillsammans med elever från sin basgrupp och luncherna är mer spridda och lunchtiderna är basgruppsvis. Vi fortsätter förstås att påminna eleverna om god handhygien, stanna hemma vid symtom och så vidare. Varje lärare har handsprit med sig till eleverna och det finns även handsprit placerade runt om i huset. Vi har lunchvakter i matsalen som bland annat ser till att man håller avstånd i matkön, använder handsprit och använder servett när man tar i serveringsbesticken.

Om vi ser att vi behöver ställa om till fjärr- och distansundervisning igen så kommer vi göra det och vill redan nu förbereda er på att en sådan omställning kan ske med kort varsel.

Om du har några frågor eller funderingar får du gärna höra av dig till mig. Du når mig enklast via mail.

Vänliga hälsningar, Marie Bomark
Rektor, Kunskapsskolan Uppsala Norra