Ansök
Om oss

Rektorn har ordet 22 februari - Kunskapsskolan Uppsala Norra

Rektor Marie Bomark berättar om händelser på skolan.

Februari 2021

Hej!

Nu är det äntligen dags för en efterlängtad paus och ett efterlängtat lov för alla elever. Eleverna har arbetat bra och anpassat sig väl efter de olika ändringar eller åtgärder som har behövt göras, ibland med kort varsel.

Vi står fortfarande inför stora utmaningar när det gäller smittspridningen av covid-19 och vi utvärderar kontinuerligt vad vi behöver göra för att kunna ha närundervisning på ett så smittsäkert sätt som möjligt. Vi planerar också för hur vi ska kunna genomföra olika elevaktiviteter på ett coronasäkert sätt som till exempel niornas modevisning som numera har blivit en tradition.

Årskurs 9 och gymnasieval
Årskurs 9 har precis gjort klart sin ansökan till gymnasiet och kommer i april få en preliminär antagning. Efter det har de som vill möjlighet att göra omval. 1 juli kommer de få det slutliga antagningsbeskedet. Det är slutbetygen i årskurs 9 som samtliga elever i hela Sverige söker in till gymnasiet på och det är därför antagningsbeskedet i april bara är preliminärt, eftersom det är höstterminens betyg som man nu har sökt in på.

90% av våra nior hade i julas betyg i alla ämnen, 91% av våra nior hade behörighet att söka till högskoleförberedade program (godkända betyg i minst 12 ämnen) och 97% av våra nior hade behörighet till yrkesprogrammen (godkända betyg i minst 8 ämnen). Vi hoppas förstås att alla elever kommer in på något av sina val.

Som vi kunde höra i slutet av förra året beslutade Skolverket och regeringen att nationella proven inte skulle genomföras under vårterminen. Skolverket har istället publicerat bedömningsstöd som varje skola kan använda om och som de vill. Vår skola kommer att använda oss av delar av bedömningsstödet och arbetslag nio kommer att informera elever och vårdnadshavare i veckobrev om hur det blir.

Kunskapsskolans elev- och föräldraenkät
Något som är precis som vanligt även under en pandemi är Kunskapsskolans elev- och föräldraenkät som det snart är dags för. I föräldraenkäten har du som vårdnadshavare möjlighet att berätta för oss vad du tycker om skolan, vad som fungerar bra och vad som fungerar mindre bra. Resultaten från enkäterna har stor betydelse för oss i vårt arbete med att skapa en ännu bättre skola för alla våra elever.

Föräldraenkäten startar måndagen den 8 mars och sista svarsdagen är den 21 mars. Eleverna får möjlighet att svara på enkäten under skoltid. Enkäterna är anonyma och svaren sammanställs med hjälp av ett enkätverktyg. Inga redovisningar sker som innebär att det går att identifiera enskilda personer.

När enkäten startar kommer du att få ett mejl med en personlig länk till enkäten. Automatiska påminnelser skickas ut under enkätens gång så länge enkätverktyget inte har registrerat att du slutfört enkäten.

Jag vill uppmärksamma dig på att föräldraenkäten skickas till elevernas vårdnadshavare och till de mejladresser som lämnats till skolan, om eleven har mer än en vårdnadshavare är vi tacksamma om båda svarar på enkäten. Om du har mer än ett barn på Kunskapsskolan kommer du att få en enkät för varje barn, eftersom vi arbetar på handledarnivå med resultaten ber vi dig att besvara alla dina barns enkäter.

Vad som gäller vid hemkomst från utlandsresor
Som jag har informerat om tidigare följer Kunskapsskolan Folkhälsomyndighetens rekommendationer vad gäller hanteringen av covid-19. Nu i sportlovstider vill vi påminna er om de rekommendationer som gäller vid hemkomst från utlandsresa. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att man vid hemkomst från utlandsresor ska testa sig för covid-19 snarast efter hemkomst och igen efter fem dagar från hemkomst. De rekommenderar även att man stannar hemma och undviker sociala kontakter utanför hemmet i sju dagar från hemkomst, oavsett vad man får för testresultat. Elever och medarbetare som har varit utomlands ska alltså inte komma till skolan förrän efter sju dagars karantän.

För mer information läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida: Rekommendationer till dig som reser in i Sverige från utlandet — Folkhälsomyndigheten.

Om ni har några frågor eller funderingar är ni varmt välkomna att höra av er. Ni når mig enklast via mejl, marie.bomark@kunskapsskolan.se

Vänliga hälsningar,
Marie Bomark
Rektor Kunskapsskolan Uppsala Norra

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.