Rektorn har ordet 26 mars - Kunskapsskolan Uppsala Norra

Rektor Marie Bomark berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev mars 2021

Nu har vi levt med pandemin i drygt ett år och det ser tyvärr inte ut som att den kommer ta slut än på ett tag. Vi räknar med att vi kommer behöva anpassa aktiviteter och liknande hela terminen och det innebär att vi även i år kommer ha sommaravslutningen basgruppsvis utan några anhöriga. Vi kommer se till att avslutningen ändå kommer kännas högtidlig och festlig för alla men lite extra högtidlig för årskurs 9 som ska ut på nya äventyr. Att ha avverkat ännu ett läsår i skolan är en stor sak och alltid något att fira men att ha klarat av skolan ett helt läsår när det samtidigt pågår en pandemi är extra stort. Jag vill också redan nu passa på att informera er om att vi kommer starta höstterminen en dag tidigare än Uppsala kommun. Höstterminen hos oss startar tisdag den 17 augusti.

Nuläge Covid-19
Vi har på skolan fortsatt få bekräftade fall av covid-19 och jag hoppas och tror att det är för att våra elever följer rekommendationer och riktlinjer väl. Så som det ser ut just nu kommer vi ha full närundervisning i skolan veckan efter påsklovet precis på samma sätt som vi har haft innan påsklovet. Men som vi har lärt oss vid det här laget kan saker och ting ändras snabbt och vi har därför uppmanat alla elever att ta med sig sitt skolmaterial hem över påsklovet. Om det blir något annat än full närundervisning kommer vi informera om det via mail, på Kunskapsporten samt på skolans Facebook och Instagram. Jag vill också passa på att påminna alla att följa Folkhälsomyndigheten riktlinje om att sitta i karantän i sju dagar om man har varit utomlands samt följa de riktlinjer som gäller för provtagning.

Gymnasievalet
Som jag skrev i förra rektorsbrevet gjorde alla nior sina gymnasieval i februari och nu i april kommer eleverna i årskurs 9 få sin preliminära antagning för gymnasiet. Mellan den 29 april och 15 maj kommer eleverna ha möjlighet till omval för att därefter få sitt slutliga antagningsbesked 1 juli. Årskurs 8 kommer under våren få information om gymnasiet och gymnasievalet och i början av höstterminen kommer de få ytterligare information samt ha individuella samtal tillsammans med studie- och yrkesvägledare.

Enkäter
Jag vill passa på och tacka alla er som tog er tid och besvarade föräldraenkäten. Vi hade något större andel som besvarade den i år i jämförelse med föregående år och som jag berättat tidigare är resultatet och analysen av enkäten en viktig del i vårt systematiska kvalitetsarbete.

Till sist vill jag önska er alla en fin vår!

Med vänlig hälsning,
Marie Bomark