Rektor Marie Bomark berättar om händelser på skolan.
Februari 2023
Hej!
Nu är den första perioden av vårterminen avklarad och jag tror att flera ser fram emot sportlovet som förhoppningsvis blir ett bra tillfälle att ladda upp batterierna igen. Denna vecka har det varit spirit week på skolan, planerad av skolans kamratstödjare. När det är spirit week är det olika tema varje dag. I måndags var temat Allt förutom en väska. Då skulle man bära sina saker i allt förutom en väska. Det var roligt att se elevernas (och lärarnas) kreativitet. Det bars saker i sittpuff, sopsäck, korg, stekpanna och massa andra påhittiga saker.
Gymnasievalet och årskurs 9
Under veckan gjorde årskurs 9 klar deras första ansökan till gymnasiet och i april kommer de få en preliminär antagning. Efter det har de som vill möjlighet att göra omval. 1 juli kommer de få det slutliga antagningsbeskedet. Det är slutbetygen i årskurs 9 som samtliga elever i hela Sverige söker in till gymnasiet på och det är därför antagningsbeskedet i april bara är preliminärt, eftersom det är höstterminens betyg som man nu har sökt in på. Betygssnittet för niorna i julas var 254 poäng och vi hoppas förstås att alla elever kommer in på något av sina val.
I mars drar nationella proven för årskurs 9 igång och eleverna förbereds med det de behöver inför dem. Nationella proven genomförs i svenska, engelska, matematik, ett NO-ämne och ett SO-ämne. Vilket NO- och SO-ämne det blir får vi veta cirka tre veckor innan provtillfället. I moderna språk finns det också prov men proven är inte obligatoriskt för skolorna men många skolor har valt att man gör dem. Kunskapsskolan har sedan många år tillbaka också genomfört dessa prov, vilket vi kommer göra även i år. Alla nationella prov är utformade av Skolverket.
För många elever blir det en stor anspänning inför och under provet och det är därför bra om man hemma kan hjälpa till med förberedelserna genom att se till att de sover ordentligt, äter frukost och eventuellt har med sig något lämpligt mellanmål som de kan fylla på sina energidepåer med under provet.
Kunskapsskolans elev- och föräldraenkät
Nu är det snart dags för årets stora elev- och föräldraenkät. I föräldraenkäten har du som vårdnadshavare möjlighet att berätta för oss vad du tycker om skolan, vad som fungerar bra och vad som fungerar mindre bra. Resultaten från enkäterna har stor betydelse för oss i vårt arbete med att skapa en ännu bättre skola för alla våra elever.
Föräldraenkäten startar måndagen den 6 mars och sista svarsdagen är den 19 mars. Eleverna får möjlighet att svara på enkäten under skoltid. Enkäterna är anonyma och svaren sammanställs med hjälp av ett enkätverktyg. Inga redovisningar sker som innebär att det går att identifiera enskilda personer.
När enkäten startar kommer du att få ett mejl med en personlig länk till enkäten. Automatiska påminnelser skickas ut under enkätens gång så länge enkätverktyget inte har registrerat att du slutfört enkäten.
Jag vill uppmärksamma dig på att föräldraenkäten skickas till elevernas vårdnadshavare och till de mejladresser som lämnats till skolan, om eleven har mer än en vårdnadshavare är vi tacksamma om båda svarar på enkäten. Om du har mer än ett barn på Kunskapsskolan kommer du att få en enkät för varje barn, eftersom vi arbetar på handledarnivå med resultaten ber vi dig att besvara alla dina barns enkäter.
Med vänlig hälsning,
Marie Bomark
Rektor Kunskapsskolan Uppsala Norra
Följ oss gärna på Instagram: kunskapsskolan_uppsala_norra
Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.
© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.