Ansök
Om oss

Rektorn har ordet maj - Kunskapsskolan Uppsala Norra

Rektor Marie Bomark berättar om händelser på skolan.

Maj 2023

Hej!

Det sägs att tiden går fort när man har roligt vilket måste betyda att jag har sjukt roligt eftersom jag upplever att tiden går snabbare än någonsin. Förutom att vara rektor för grundskolan så är jag sedan två månader tillbaka tillförordnad rektor för Kunskapsgymnasiet Uppsala igen. Jag var ju inne och gästspelade en sväng även förra våren. Jag kommer att vara tillförordnad rektor tills den nya ordinarie rektorn, Hoda Kasim Malla, börjar den 1 juli.

Maj är en hektisk månad och här på skolan är det full fart. Niorna gjorde i fredags klart det sista nationella provet och det firades med tårtkalas för alla nior. Idag, onsdag, har alla elever fått ta del av niornas modevisning med temat återbruk. Årskurs 7 som har varit med i ett digitalt utbyte med en skola i Indien avslutade projektet med att ses online. Projektet blev tyvärr väldigt komprimerat eftersom vi hade mer bråttom att genomföra projektet än vad vi först trodde på grund av att skolan i Indien går på lov nästa vecka och vi hade kortvecka denna vecka. Till hösten kommer vi att genomföra projektet igen med de nya sjuorna som går på skolan och kommer då se till att vi har bättre med tid.

Enkäter
Vi vill återigen tacka alla som tog sig tid att svara på Kunskapsskolans enkät. Resultaten från elev- och föräldraenkäten är en viktig del i vårt systematiska kvalitetsarbete. Enligt enkätresultatet är föräldrarna fortsatt nöjda och vi har i år högre upplevd nöjdhet än föregående år. Resultatet för elevenkäten ser dock lite annorlunda ut. Förra året hade vi den högsta upplevda nöjdheten någonsin, för elevenkäten, på vår skola men i år har vi backat något, men har fortsatt hög upplevd nöjdhet. Vi ser att vi har backat en del på området som handlar om undervisning, i form av återkoppling från lärare till elever och att lärarna kan förklara så att eleven förstår. Vi kommer att ha just undervisningen som ett prioriterat utvecklingsområde kommande läsår. Undervisning är vårt huvuduppdrag och det är jätteviktigt att vi hela tiden ser till att vi har undervisning med hög kvalitet som når alla elever.  

Skolavslutning
Årets skolavslutning är fredag 9 juni klockan 10:45 på vår basketplan. Vi kommer vara utomhus oavsett väder och alla vårdnadshavare är varmt välkomna. Vi hoppas förstås att vi i år får bättre väder än förra årets ösregn. Efter den gemensamma delen kommer årskurs 7 och 8 ha samling med sin basgrupp i klassrummen och på grund av platsbrist kan inte vårdnadshavare vara med på den delen. Årskurs 9 kommer tillsammans med personal och vårdnadshavare att ha mingel i och vid matsalen. Jag hoppas att vi ses!

Läsårsstart
Läsåret 23/24 startar torsdag 17 augusti. Årskurs 7 samlas klockan 10:00 och årskurs 8 och 9 samlas klockan 10:30. Mer information om första skolveckan kommer att skickas veckan innan skolstart.  

Tack för ett gott samarbete under året och jag önskar er alla en härlig sommar!

Med vänlig hälsning,
Marie Bomark
Rektor Kunskapsskolan Uppsala Norra

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.