Jag heter Kerstin Larsson och jag har arbetat som rektor på Kunskapsskolan i Uppsala sedan 2012. Jag har arbetat som skolledare i 13 år varav 8 år som skolledare inom den kommunala gymnasieskolan i Uppsala. Närmast kommer jag från en tjänst som programrektor på Rosendalsgymnasiet.

Under mina år på gymnasiet kom jag i kontakt med många ungdomar som studerat på Kunskapsskolan. De var väl förberedda för gymnasiestudier och genom samtal med dessa elever väcktes mitt intresse för den personligt utformade utbildningen som Kunskapsskolan erbjuder.

Alla elever utvecklas i olika takt och därför är det så viktigt att ha ett flexibelt arbetssätt där skolan kan möta eleverna där de befinner sig och sätta upp personliga mål för var och en. Alla ska få möjlighet att nå så långt som möjligt utifrån sina förutsättningar och ambitioner! Jag är övertygad om att den personliga handledningen är mycket viktig för elevernas studiegång. Förutom att den innehåller uppföljning, stöd och planering, skapar den personliga handledningen bra relationer mellan vuxna och elever. Det i sin tur bidrar till den trivsel och positiva stämningen som finns hos både elever och medarbetare inom Kunskapsskolan.

Jag är stolt över att få leda arbetet på skolan. Vi gör vårt yttersta varje dag för att våra elever ska må bra och bli väl förberedda inför framtiden. Varmt välkomna att besöka oss på Kunskapsskolan i Uppsala.