Ansök
Om oss

Rektorn har ordet 5 mars - Kunskapsskolan Uppsala

Rektor Elin Benson berättar om händelser på skolan.

Uppsala 5 mars 2021

Hej!

Vi har ett fortsatt lugnt läge gällande smittspridning på skolan. Vi har i nuläget knappt några fall alls. Jag vill påminna om att det är fortsatt viktigt att ni meddelar skolan om era barn testar positivt för covid-19. Det är också mycket viktigt att hålla barnen hemma vid minsta symtom samt om någon annan i familjen har testat positivt.

Vi vill påminna er om de rekommendationer som gäller vid hemkomst från utlandsresa. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att man vid hemkomst från utlandsresor ska testa sig för covid-19 snarast efter hemkomst och igen efter fem dagar från hemkomst. De rekommenderar även att man stannar hemma och undviker sociala kontakter utanför hemmet i sju dagar från hemkomst, oavsett vad man får för testresultat. Elever och medarbetare som har varit utomlands ska alltså inte komma till skolan förrän efter sju dagars karantän.

För mer information läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida: Rekommendationer till dig som reser in i Sverige från utlandet — Folkhälsomyndigheten.

Kunskapsskolans elev- och föräldraenkät
Nu är det snart dags för årets stora elev- och föräldraenkät. I föräldraenkäten har du som vårdnadshavare möjlighet att berätta för oss vad du tycker om skolan, vad som fungerar bra och vad som fungerar mindre bra. Resultaten från enkäterna har stor betydelse för oss i vårt arbete med att skapa en ännu bättre skola för alla våra elever.

Föräldraenkäten startar måndagen den 8 mars och sista svarsdagen är den 21 mars. Eleverna får möjlighet att svara på enkäten under skoltid. Enkäterna är anonyma och svaren sammanställs med hjälp av ett enkätverktyg. Inga redovisningar sker som innebär att det går att identifiera enskilda personer.

När enkäten startar kommer du att få ett mejl med en personlig länk till enkäten. Automatiska påminnelser skickas ut under enkätens gång så länge enkätverktyget inte har registrerat att du slutfört enkäten.

Jag vill uppmärksamma dig på att föräldraenkäten skickas till elevernas vårdnadshavare och till de mejladresser som lämnats till skolan, om eleven har mer än en vårdnadshavare är vi tacksamma om båda svarar på enkäten. Om du har mer än ett barn på Kunskapsskolan kommer du att få en enkät för varje barn, eftersom vi arbetar på handledarnivå med resultaten ber vi dig att besvara alla dina barns enkäter.

Temaveckor kring våld och språkbruk vecka 11 och 12
Vi kommer vecka 11 och 12 att arbeta extra med eleverna kring språkbruk. Vi har lagt märke till att eleverna ibland använder ett olämpligt språk när de talar med och om varandra. Detta kan vi som arbetar här självklart inte acceptera eftersom vi vill att skolan ska vara en trygg plats för alla våra elever. Prata gärna med era barn hemma om vikten av att tala med och om varandra på ett vårdat samt respektfullt sätt.

Inställd hemstudiedag den 26 mars.
Vi hade planerat att ha en hemstudiedag den 26 mars då vi medarbetare skulle träffa våra kollegor från Kunskapsskolorna i Borlänge, Gävle samt Uppsala Norra. På grund av rådande pandemi blir denna inställd och eleverna har vanlig skoldag istället.

Med vänlig hälsning
Elin Benson
Rektor
Kunskapsskolan Uppsala

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.