Lena Svensson

Lärare Engelska
Arbetslagsledare år 6
Lena.Svensson@kunskapsskolan.se

Jag blev färdig lärare 2002 och har sedan dess arbetat mest med undervisning av engelska i årskurserna 7-9, men är även behörig i historia och religion. Det jag gillar med att arbeta med den åldersgrupp jag gör är att jag får möjligheten att följa eleverna under några år och se dem utvecklas genom tonåren, från att vara ett barn till en ung vuxen. Det händer mycket under de åren, eleverna mognar och lär sig att uttrycka sig mer tydligt, de skapar sig åsikter och argumenterar för dem, de får insikt i hur saker fungerar och hur livet kan se ut i olika delar av världen. Det finns otroligt mycket energi och skaparkraft i våra ungdomar.

För mig är det sociokulturella lärandet otroligt viktigt, att lära sig genom att samtala och att samarbeta. Med hjälp av dagens teknologi så finns det oändliga möjligheter till just detta. Vi är inte längre så begränsade av tid och rum som tidigare generationer utan kan lätt kommunicera med varandra oavsett var vi befinner oss. Detta vill jag göra eleverna medvetna om och hjälpa dem att hitta, samt att använda, verktyg för samarbete och kommunikation.