Margareta Johansson

Mitt namn är Margareta Johansson och jag arbetar på Kunskapsskolan i Varberg. Här undervisar jag i musik och engelska. Jag är med och startar upp en ny skola - jättespännande och inspirerande!

Tidigare arbetade jag i många år på Varbergs Montessoriskola. Där, precis som här på Kunskapsskolan får eleverna bl.a. lära sig att ta ansvar för sina studier genom egen planering. Naturligtvis under överinseende av en personlig handledare. Gamla elever, som jag träffar på sta´n, säger att det är väldigt viktig kunskap att ha med sig till gymnasiet.
Att vara personlig handledare innebär att jag får en ganska tät kontakt med eleverna och det är mycket givande.

När jag inte sysslar med undervisning tar musik upp en stor del av min fritid. Jag är med i en kör här i Varberg. Att sjunga i kör, kan jag tänka mig, är ungefär som att spela fotboll eller någon annan lagsport. Tillsammans sätter man upp ett slutmål och strävar hela tiden mot det. När man se´n är framme vid målet, känns allt fantastiskt! Ungefär som att gå på Kunskapsskolan, där eleven också sätter upp slutmål.