Rektorn har ordet juli - Kunskapsskolan Varberg

Rektor Niklas Dahlström tackar för läsåret som gått.

Sommarlov. Kunskapsskolan Varberg har genomfört sitt fjärde år. Jag vill rikta ett stort tack till alla elever, föräldrar och medarbetare. Tillsammans har vi skapat ett roligt, lärorikt och händelserikt år.

Eleverna på skolan var så duktiga så de blev bäst av alla skolor i hela regionen när de deltog i Svenska Bankföreningens tävling om privatekonomi; Money Quiz 2019. En tävling öppen för alla högstadieelever i hela Sverige. En seger som också Varbergs Sparbank har en del i då deras utbildning i privatekonomi som genomförs på alla skolor i kommunen från lågstadiet hela vägen till gymnasiet varit mycket uppskattad.

Skolans elever i årskurs sju målade, i ett skapande skola-projekt, en jättelik muralmålning på skateboardrampen i stan, så nu har vi ett stycke Los Angeles-känsla också i Varberg.

Och jag tror att årets nior länge kommer att bära med sig minnet av den övernattnings-hajk som de genomförde med sina lärare under läsårets sista veckor.

Årskurs åtta arrangerade en fantastiskt fin avslutningsmiddag åt niorna och lärarlaget är fortfarande obestridliga mästare i den traditionstyngda brännbollsturneringen!

Minnen att se tillbaka på med glädje.

Vi kan med tillfredställellse konstatera att vi får behålla alla lärare på skolan till hösten. Den förändring som kommer att ske är att Tobias Eklund från och med nu är rektor på skolan och Kristborg Einarsdottír är biträdande rektor på halvtid. Anledningen till det är att jag kommer att vara tjänstledig under ett par år för att arbeta med två Kunskapsskolor i Gurgaon, New Delhi i Indien.

Intresset för skolan ökar för varje år och intresset inför hösten är inget undantag. Skolan börjar igen med välkomstsamtal för er som är nya och utvecklingssamtal för er som återkommer efter ert sommarlov under två dagar, 14 och 15 augusti. För er som inte fått någon tid i ert betygskuvert eller fått mail går det bra att höra av er till skolans koordinator Bodil Nilsson i början av augusti.

Ett stort tack till er alla och en önskan om ett riktigt skönt sommarlov!

Med vänlig hälsning,

Niklas Dahlström, rektor Kunskapsskolan Varberg