Rektorn har ordet oktober - Kunskapsskolan Varberg

Rektor Tobias Eklund berättar om händelser på skolan.

Oktober 2019

Tiden rusar när man har roligt och redan nu är det Läslov. Det är roligt att följa eleverna och hur de, nya som gamla, kommit in i skolarbetet. Våra nya elever har såklart en resa innan de känner sig helt hemma med vårt arbetssätt men med tiden kommer de sakta men säkert in i arbetssättet under coachning av lärarna på skolan.

Varsamhet gällande elevdatorer
Alla elever i årskurs 6-9 har tillgång till en chromebook genom att Kunskapsskolan lånar ut en sådan till eleven. Under föregående läsår har jag sett att eleverna är mindre och mindre varsamma med sina chromebooks. Exempelvis elever som skojar med sin kompis chromebook så att den går sönder, kastar sin dator på bordet när man sätter sig eller lägger den uppe på skåpen när de går på idrott och lunch vilket gör att vem som helst kan komma åt den. Detta leder till att vi skickar väldigt många chromebooks på lagning till dels höga kostnader men det gör också att eleven blir utan sin dator under ibland lång tid då den repareras på verkstaden.

Chromebooken är en värdesak som eleven har ett personligt ansvar för. En chromebook kostar ungefär 4000 kr. Jag vill uppmana er elever och er föräldrar att prata om detta hemma. Om en dator hanteras ovarsamt och den till följd av detta behöver repareras så kommer skolan fakturera er lagningskostnaden. En chromebook ska låsas in i elevens skåp när den inte används, till exempel vid lunchrast, idrottslektioner och liknande.

En chromebook som vårdas väl och som inte går sönder gör att du som elev lyckas bättre i skolan! Kom ihåg att ladda chromebooken hemma så du alltid är redo för en ny skoldag.

Prao
Prao är numera obligatoriskt och årskurs 9 har redan genomfört en lyckad Prao. Under vecka 48 är det dags för årskurs 8. Syftet med PRAO är att ge eleverna erfarenhet från arbetslivet. Det är också ett utmärkt tillfälle för eleverna att utveckla sina förmågor på en arbetsplats. Nu har eleverna chansen att verkligen få testa på det man kanske “ vill bli när man blir stor” eller vilken linje som man skall satsa på inför gymnasiet. Har dom tur kanske det är ett blivande extrajobb/ sommarjobb.

Tobias Eklund