Rektorn har ordet november - Kunskapsskolan Varberg

Rektor Tobias Eklund berättar om händelser på skolan.

November 2019

Samtidigt som jag skriver detta faller de första snöflingorna till marken och det är ett tydligt tecken på att det snart är jul. Två veckor kvarstår av terminen och det är en härlig stämning.

På skolan så har lärarna jobbat hårt tillsammans med eleverna när vi avverkat de muntliga nationella proven. Eleverna har varit så fokuserade och det är så roligt när de kommer förbi mig och berättar själva hur bra det gått för dem. Jag ser hur de växer av sin egen prestation tillsammans med andra elever i årskursen. Vår värdering att vi når längre tillsammans är något som verkligen märks hos eleverna.

Antagning, kö och informationsmöten
Köerna till skolan är längre än någonsin och nu under hösten brukar de växa rejält varje vecka. Ett riktigt bra kvitto på att vi har ett gott rykte och ett stort förtroende hos föräldrar och elever.

Vi har som vanligt informationsmöten under hösten. Vi hade vårt första informationsmöte förra veckan. Det är verkligen jätteroligt att möta alla förväntansfulla blivande elever med föräldrar. Tipsa gärna intresserade om att komma till skolan på kommande informationsmöte tisdagen den 3 december klockan 18.00.

Föräldraråd
Föräldrarådets tredje möte för terminen hålls tisdagen den 2 december klockan 18.00. Föräldrarådet syftar till att utveckla samarbetet mellan skolan och hemmet, skapa insyn i skolans verksamhet och att diskutera skolövergripande frågor. Vi diskuterar inte enskilda elevärenden. Önskvärt är föräldrarepresentanter från alla basgrupper, men viktigast är ett eget intresse och tid för detta. Nya som gamla föräldrarepresentanter hälsas varmt välkomna.

Studiedagar och skolavslutning
Måndag den 2 december och tisdag den 10 december så slutar alla eleverna klockan 12:00. Det är alltså två halva dagar så det är viktigt att ha med det i sina kalendrar för december månad. Klubben är öppen från klockan 12:00 och stänger som vanligt.

Skolavslutningen är onsdag den 18 december, då har vi aktivitetsdag fram till klockan 12:00. Sen är det återsamling igen på skolan klockan 15:00 för julavslutning som är slut 16:30. Endast för eleverna.

Vänlig hälsning,
Tobias Eklund