Rektorn har ordet februari - Kunskapsskolan Varberg

Rektor Tobias Eklund berättar om händelser på skolan.

Februari 2020

Friluftsdag
Trots att snön har lyst med sin frånvaro så har vi genomfört en otroligt lyckad friluftsdag med massa skridskoåkning. Årskurs 7-9 åkte skridskor i ishallen och hade även löpning på schemat. Årskurs 4-6 var uppe på Sjöaremossen strax söder om Frillesås och åkte skridskor , även hemmaplan för Frillesås Bandy. Eleverna och lärarna fick en härlig dag tillsammans. Inför besöket på Sjöaremossen fick skolan besök av Frillesås Bandys tränare, lagkapten och deras ryska nyförvärv. De pratade om sin kärlek till bandyn på både svenska, engelska och med hjälp av google ryska till svenska.

Enkäter
Nu är det snart dags för årets stora föräldra- och elevenkät. I föräldraenkäten har du som vårdnadshavare möjlighet att berätta för oss vad du tycker om skolan, vad som fungerar bra och vad som fungerar mindre bra. Resultaten från enkäterna har stor betydelse för oss i vårt arbete med att skapa en ännu bättre skola för alla våra elever.

Föräldraenkäten startar måndagen den 2 mars och sista svarsdagen är den 15 mars. Eleverna får möjlighet att svara på enkäten under skoltid.

Enkäterna är anonyma och svaren sammanställs med hjälp av ett enkätverktyg. Inga redovisningar sker som innebär att det går att identifiera enskilda personer.

När enkäten startar kommer du att få ett mejl med en personlig länk till enkäten. Automatiska påminnelser skickas ut under enkätens gång så länge enkätverktyget inte har registrerat att du slutfört enkäten.

Jag vill uppmärksamma dig på att föräldraenkäten skickas till alla som lämnat en mejladress till skolan. Det betyder att om du lämnat flera mejladresser så kommer du att få två enkäter. Du kan då bortse från de påminnelser som kommer till din ena mejladress efter att du fyllt i enkäten som kommit till den andra. Det betyder också att samtliga vårdnadshavare får enkäten, om ni är mer än en vårdnadshavare är vi tacksamma om ni båda svarar på enkäten. Om du har mer än ett barn på Kunskapsskolan kommer du att få en enkät för varje barn, eftersom vi arbetar på basgruppsnivå med resultaten ber vi dig att besvara alla dina barns enkäter.

Nationella prov
Denna termin är det nationella prov för eleverna i årskurs 6 och 9. Årskurs 6 har redan haft sina första prov i svenska. På vår hemsida finns en länk till alla datum för nationella prov. Inga ledigheter beviljas som påverkar de nationella proven.

Föräldraråd
Om ni har funderingar eller frågor som rör ert barn så tar ni i första hand kontakt med ert barns personliga handledare. Om ni är intresserade av att träffa mig för att ta del av och diskutera skolövergripande frågor, är ni varmt välkomna till föräldrarådet. Vårterminens första föräldraråd äger rum måndag 2 mars klockan 18.00-19.00. Nya och gamla deltagare hälsas varmt välkomna. Vi bjuder på kaffe och kaka!

Tobias Eklund
Rektor Kunskapsskolan Varberg