Rektorn har ordet mars - Kunskapsskolan Varberg

Rektor Tobias Eklund berättar om händelser på skolan.

Mars 2020

Vilka veckor det varit! Utvecklingen utifrån coronavirusets framfart i landet och världen skapar nya spelregler, ibland från timme till timme. Det är inte lätt att hänga med. På skolan påverkas vi såklart och inte minst då av att elever och medarbetare är sjuka i större omfattning än vanligt. Men det svetsar oss samman och vi tar oss an utmaningen tillsammans. Vi ställer upp för varandra och vi hjälps åt, både elever och medarbetare. Det är tydligt att det är en VI-känsla på skolan nu mer än någonsin.

Covid-19
Precis som tidigare kommer jag att skicka ut information som är kopplad till covid-19 separat om det behövs. Vi är nu väl förberedda inför många olika scenarier beroende på vad regeringen eller Folkhälsomyndigheten bestämmer sig för. Tack till alla er vårdnadshavare för att ni på kort varsel visade på stor förståelse när vi gjorde en tillfällig schemaförändring.

Påsklov och lovskola
Nu närmar sig påsklovet med stormsteg och det är endast några dagar dit. Vi har ämnes PH hela veckan för att möta alla elever utifrån deras behov innan lovet börjar. Ibland har man lite kvar att göra och därför kommer vi att erbjuda lovskola den 6-8 april för de elever som behöver lite extra tid, stöd och hjälp. Ert barns personliga handledare kommer kontakta er om vi anser att det finns ett behov för lovskola för just ert barn.

Idrott utomhus
Idrottsundervisning hålls utomhus från och med denna vecka och vi har bara idrottsundervisning som inte kräver ombyte. Detta beror på att vi vill minimera risken för smittspridning enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi räknar med att alla elever kan delta eftersom alla elever med till exempel förkylningssymtom är hemma. Är eleven skadad, till exempel har stukat foten, så kontaktar ni ert barns personliga handledare och idrottslärare och för en dialog om detta. Klär man sig rätt är det en fantastisk årstid att vara ute i just nu!

Antagning till hösten
Vi är nästan klara med antagningen till hösten och det har varit ett större intresse för skolan än tidigare år vilket är så roligt. Ett härligt kvitto på att vi gör någonting bra här tillsammans med eleverna och er vårdnadshavare! Det är långa köer även till kommande läsår så vet ni med er att vänner och bekanta är intresserade så är det dags att ställa sig i kö för att kunna få en plats.

Till sist
Föräldrarådet den 14 april ställs in.

Glad Påsk önskar jag er alla!

Tobias Eklund
Rektor Kunskapsskolan Varberg