Rektorn har ordet maj - Kunskapsskolan Varberg

Rektor Tobias Eklund berättar om händelser på skolan.

Maj 2020

Hej,

Slutspurt på terminen
Nu är det endast 11 dagar till skolavslutning och det är mycket som skall hinnas med innan sommarlovet. Många elever som skall redovisa det sista steget, skriva det sista provet, göra den sista muntliga redovisningen eller bara sätta den sista touchen på sin bild. All information om hur det ser ut för just ert barn finner ni i EDS. Så min uppmaning är att ni ger er in i EDS och stödjer ert barn i sluttampen då det sista skall göras. Tillsamman med er vårdnadshavare så är målet att ge eleverna en känsla av att de lyckades innan en lång ledighet.

Lovskola
Lovskola, eller sommarskola som det även kallas, kommer ske följande datum.
Onsdagen den 10/6 kl. 08:00-12:00 öppen för alla årskurser
Torsdagen den 11/6 kl. 08:00-12:00 endast år 8 och 9
Fredagen den 12/6 kl. 08:00-12:00 endast år 8 och 9

Friluftsdag
Den 8 juni så kommer vi ha vår friluftsdag som planerat, men anpassad efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Vi kommer dela upp friluftsdagen på förmiddag respektive eftermiddag. Eleverna kommer delta i mindre grupper vid varje aktivitet och vi kommer inte tillåta större ansamlingar av elever. Den gemensamma grillningen vid fästningen utgår tyvärr, istället kommer vi erbjuda portionsförpackad mat. Friluftsdagen kommer innehålla en härlig variation av aktiviteter och så klart hoppas vi på strålande sol.

Covid-19
I skolans värld är mycket som vanligt. Folkhälsomyndigheten har inte ändrat på sina rekommendationer att friska barn utan symtom ska vara i skolan. Vi strävar naturligtvis efter att minska smittspridning så mycket det bara går men vi har hela tiden vårt grundläggande uppdrag att i första hand ta hänsyn till. För många elever är skolan en trygg plats där vardagen tillåts vara nästintill normal.

Vi har tittat över de åtgärder som vi kan göra för att minska smittspridning och följande åtgärder har hittills satts in:

• ökad städning med till exempel mer avtorkning av handtag och bord
  • ökade påminnelser till eleverna att tvätta händerna
  • skyltar vid bland annat matbespisningen
  • köksredskap byts ut ofta
  • bestick, tallrik, sallad och mat får man serverad
  • all idrott sker utomhus och man skall ej behöva vara ombytt
  • påminnelse om att ta rast utomhus
  • inga föreläsningar i Arenan för hela årskurser
  • vid undervisningspass kan varje lärare utnyttja de möjligheter vi har för att sprida ut gruppen, ha lektioner utomhus etc.

Tobias Eklund Rektor Kunskapsskolan Varberg