Rektorn har ordet juni - Kunskapsskolan Varberg

Rektor Tobias Eklund berättar om händelser på skolan.

Hej,

Jag vill börja med att tacka alla vårdnadshavare, alla eleverna och alla medarbetare för mitt första fantastiska år som rektor här. Det jag lärt mig har gjort mig till en bättre rektor och det är tack vare alla er.

Jag vill även passa på att tacka er alla för er förståelse och ert stöd under den här våren! Ingenting har blivit riktigt som vi har tänkt oss men vi har alla hjälpts åt för att göra det så bra som möjligt, trots omständigheterna. Nu hoppas vi på att vi till sommaren och hösten kan lägga Covid-19 bakom oss och endast ta med oss erfarenheterna. Såsom digitala verktyg för distansundervisning och hur väl de faktiskt fungerar, hur vi minimerat våra resor både i skolan men även i samhället i stort, hur vi tar hand om varandra genom något så enkelt som att tvätta händerna ,hålla socialt avstånd och att vi stannar hemma om vi känner oss sjuka. Men kanske framför allt att vi tar ansvar tillsammans! Det sista har varit mottot för skolan under året som varit. Att vi alla tillsammans har ett ansvar och att vi alla behöver hjälpas åt. Då når vi längre, då får vi samsyn och då blir det både lättare och roligare.

Inför hösten
Vi har våra utvecklingssamtal 12 och 13 augusti och redan nu ser jag fram emot att få träffa alla eleverna igen. Vi fortsätter även att växa och kommer till hösten att vara 360 elever på skolan vilket är så roligt. Samtidigt är det glädjande att vi i dagsläget får behålla alla våra medarbetare till hösten. Kontinuitet i personalgruppen vet man påverkar elevernas utveckling positivt.

Till nästa läsår så kommer det bli en förändring i ledningen av skolan. Indien har på grund av Covid-19 stängt alla sina skolor och det är oklart hur länge de kommer vara stängda. Det betyder att Niklas Dahlström som har varit tjänstledig kommer tillbaka som rektor från och med juli. Vi hälsar Niklas varmt välkommen tillbaka till oss igen. Jag (Tobias) och Kristborg kommer båda vara biträdande rektorer till hösten.

En härlig sommar önskar jag er alla!

Med vänliga hälsningar/
Tobias Eklund Rektor Kunskapsskolan Varberg