Rektorn har ordet oktober - Kunskapsskolan Varberg

Rektor Niklas Dahlström berättar om händelser på skolan.

Nu har vi nästan avverkat halva terminen, en fjärdedel av läsåret. På skolan intensifieras arbetet kring ditt barns måluppfyllelse. Vid den här tiden på året gör alla Kunskapsskolans grundskolor en liten extra check för att se hur eleverna ligger till, om det är något vi på skolan kan anpassa eller göra lite bättre för just ditt barn.

Den personliga handledaren stämmer av med alla ämneslärare hur det ser ut för varje elev i basgruppen så att vi har koll. Vi vill inte råka ut för obehagliga överraskningar i form av uteblivna resultat när det börjar närma sig julbetygen. Alla skall med! Vi värnar allas barns rätt till utbildning och att nå framgång.

Skolans värdegrundsarbete
Skolan är inte bara resultat. Skolan vilar också på en värdegrund där vi värnar om ditt barns mående och trygghet. Målet för vårt arbete är att Kunskapsskolan Varberg skall vara en skola där alla elever är trygga, trivs, kan fokusera på sina studier och att vi tar ett gemensamt ansvar för vår skolmiljö.

För att förstå förra årets enkätresultat bättre använder jag elevernas morgon bg, 20 minuter, varje dag till att gå runt och tala med alla basgrupper. Det tänker jag fortsätta med resten av läsåret. Än så länge har jag hunnit med årskurs 8 och 9. Ibland kommer jag också att ha med mig skolans kurator, Per-Anders. Under de två veckor som samtalen pågått hittills har jag fått många insikter som vi kommer att använda i skolans utvecklingsarbete.

Skolmaten
Jag tror inte det undgått någon att vi fått en ny matleverantör. Så här långt kan man faktiskt tala om en succé. Kanske ditt barn hör till dem som spontant visat sin uppskattning till oss på skolan. Det är Skolfood som på nytt levererar maten till skolan. Skillnaden från tidigare är att era barn nu erbjuds ett mycket större salladsbord, en alternativ rätt (pasta) till huvudrätten och ett större utbud av måltidsdryck. Den alternativa rätten har så klart syftet att om du absolut inte tycker om huvudrätten skall det ändå finnas något som du kan äta och uppskatta. Det är glädjande att se alla elever som nu äter i matsalen.

Med önskan om en riktigt fin oktober
Niklas Dahlström
Rektor Kunskapsskolan Varberg