Rektorn har ordet 20 januari - Kunskapsskolan Varberg

Rektor Niklas Dahlström berättar om händelser på skolan.

De första veckorna efter lovet har inneburit fjärr- och distansundervisning för eleverna i årskurs 7 - 9. Detta gäller till och med den 22 januari och sker i enlighet med smittskyddets rekommendationer för Halland som gick ut i början av januari.

Smittskyddsläkaren i Halland rekommenderar ingen generell förlängning av fjärr- och distansundervisningen för elever i årskurs 7-9. Nu planerar vi därför att återgå till en kombinerad fjärr- och närundervisning med fler verktyg för att minska risken för smittspridning.

Beslutet har skett i dialog med Smittskyddsläkare Maria Ryberg Mo på Smittskydd Halland och Kunskapsskolan centralt. Kunskapsskolan Varberg kommer att genomföra en kombinerad fjärr- och närundervisning enligt följande modell:

Eleverna i årskurs 7 respektive årskurs 8 och 9 kommer att saxa sin närvaro på skolan enligt följande.

Årskurs 7, 8 och 9 kommer att vara på plats i skolan:

Jämn vecka

Udda vecka

7

Därtill kommer ett antal elever att erbjudas tid på skolan samtliga dagar i veckan. Handledaren kontaktar dessa elevers vårdnadshavare under veckan.

För årskurs 4 - 6 gäller samma som tidigare.

Denna plan gäller för vecka 4 och 5 utifrån det nuvarande läget vi befinner oss, om nya rekommendationer kommer från myndigheter eller regering kan planen komma att ändras. Information om hur undervisningen kommer att bedrivas efter vecka 5 återkommer jag med senare.

Niklas Dahlström
Rektor Kunskapsskolan Varberg