Rektorn har ordet 3 februari - Kunskapsskolan Varberg

Rektor Niklas Dahlström berättar om händelser på skolan.

Februari 2021

Nu har vi genomfört en och en halv vecka av kombinerad fjärr- och närundervisning i årskurs 7 - 9. Jag tror att vi alla hade önskat att vi skulle kunna genomföra undervisningen med samtliga elever på skolan men givet situationen kan vi ändå känna oss nöjda med på vilket både elever och lärare genomfört undervisning och studier den här tiden.

Det finns både en generositet och förståelse för att det är extra viktigt att samarbeta och hjälpa varandra att förstå och lösa problem som uppkommer. Läget har blivit lite bättre, men inte i den utsträckning man kunde hoppats, enligt Smittskyddsläkare Maria Ryberg Mo på Smittskyddet i Halland. Man kan mer tala om en platå än nedgång.

Det gör att vi fortsätter med samma organisation för undervisningen de kommande veckorna fram till Februarilovet som vi haft under vecka 4 och 5:

Eleverna i årskurs 7 respektive årskurs 8 och 9 saxar sin närvaro på skolan på samma sätt som tidigare.

Årskurs 7, 8 och 9 kommer att vara på plats i skolan:

Jämn vecka

Udda vecka

7

Skolan fortsätter att kalla ett antal elever till skolan samtliga dagar i veckan. För årskurs 4 - 6 gäller samma som tidigare.

Pangea Global Village
Sista veckoslutet i januari deltog ett antal elever i årskurs 9 i det världsomspännande eventet “Pangea Global Village”, där elever från en rad olika länder möttes i tävlingar och event. Våra elever fick samarbeta med elever från Indien, Abu-Dhabi, Afghanistan, England, Oman och Brasilien. Endast en skola per land fick delta och när hela eventet var över visade det sig att elever från Kunskapsskolan tagit både en första- och en andraplats! Vera-Mei Karlsson vann tillsammans med en elev från Oman första pris i “Global Jigyasa - World Quiz” och Judith Gavare tog en hedrande andraplats med sin lagkompis från Abu-Dhabi i eventet “Symbiosis”. Ett stort grattis till dem och de andra eleverna från skolan som deltog under fredagen och lördagen.

Sportlov
Nu hjälps vi åt och hänger i de sista två veckorna fram till lovet. Jag önskar er alla ett riktigt fint lov och hoppas att vädret står oss bi så att ni kan ta tillfället i akt och ge er ut på många utomhusaktiviteter med era ungdomar.

En avslutande förhoppning är också att vi skall kunna se fram emot ordinarie undervisning igen efter lovet, men hur det blir med det återkommer vi till senare.

Niklas Dahlström
Rektor Kunskapsskolan Varberg