Ansök
Om oss

Rektorn har ordet 18 februari - Kunskapsskolan Varberg

Rektor Niklas Dahlström berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev 18 februari

Hej!

På grund av pågående pandemi kommer rektorsbreven lite oftare än vanligt.

Jag tror att vi alla hade hoppats på en återgång för alla elever efter sportlovet. I stället tycks Halland vara en av de regioner som har det tuffast just nu. Vi på skolan har därför tagit beslutet att vi efter sportlovet inte gör några förändringar mot vad som gäller nu. Beslutet har fattats tillsammans med skolans huvudman.

Det innebär att vi fortsätter med samma organisation för undervisningen som vi haft under vecka 6 och 7. Eleverna i årskurs 7 respektive årskurs 8 och 9 saxar sin närvaro på skolan på samma sätt som tidigare.

Årskurs 7, 8 och kommer att vara på plats i skolan:


Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsadg

Fredag

Jämn vecka

8, 9

7

8, 9

7

8, 9

Udda vecka

7

8, 9

7

8, 9

7

Observera att det alltså är eleverna i årskurs 7 som kommer till skolan på måndagen efter lovet, alltså likadant som före lovet eftersom vi hoppar över vecka 8 som är en jämn vecka. (Se tabellen ovan.)

Skolan fortsätter att kalla ett antal elever till skolan samtliga dagar i veckan. För årskurs 4 - 6 gäller samma som tidigare.

Som ni vet följer Kunskapsskolan Varberg Folkhälsomyndighetens rekommendationer vad gäller hanteringen av covid-19. Nu i sportlovstider vill vi påminna er om de rekommendationer som gäller vid hemkomst från utlandsresa. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att man vid hemkomst från utlandsresor ska testa sig för covid-19 snarast efter hemkomst och igen efter fem dagar från hemkomst. De rekommenderar även att man stannar hemma och undviker sociala kontakter utanför hemmet i sju dagar från hemkomst, oavsett vad man får för testresultat. Elever och medarbetare som har varit utomlands ska alltså inte komma till skolan förrän efter sju dagars karantän.

För mer information läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida: Rekommendationer till dig som reser in i Sverige från utlandet — Folkhälsomyndigheten.

Med vänliga hälsningar
Niklas Dahlström
Rektor Kunskapsskolan Varberg

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.