Rektorn har ordet 29 april - Kunskapsskolan Varberg

Rektor Niklas Dahlström berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev 29 april

Det var ett välkommet återseende vi fick vara med om för två veckor sedan. Att åter få träffa eleverna i årskurs 7 och 8 har vi alla sett fram emot. Trots den tidiga timmen, när jag hälsade dem välkomna tillbaka, kändes det också som att eleverna tyckte det var skönt att vara i skolan.

Varje vecka stämmer jag av med smittskyddet i Halmstad. Smittspridningen håller långsamt på att plana ut och avta något, men är fortfarande på en hög nivå. Vi kan inte än på länge tala om något slags normaltillstånd.

Ett tydligt tecken på det är att det visserligen inte ägt rum någon klustersmitta på något högstadium ännu, men det finns ett antal exempel på mellanstadieskolor med klustersmitta där man varit tvungen att isolera ett större antal elever, berättade kontakten på smittskydd Halland för mig.

Det gör att vi fortsätter med utglesad undervisning ett par veckor till, enligt den modell vi genomfört under vecka 16 och 17. Det vill säga:

De elever i årskurs 7, 8 och 9 som har närundervisning idag kommer att fortsätta att ha det också framöver. Till det kommer vi att saxa när- och fjärrundervisning för övriga elever i årskurs 7 och 8 de kommande veckorna. Det innebär:

- V 18 kommer årskurs sju till skolan måndag, onsdag, fredag

- V 18 kommer årskurs åtta till skolan tisdag, torsdag

- V 19 kommer årskurs sju till skolan endast tisdag. (Torsdag är helgdag)

- V 19 kommer årskurs åtta till skolan måndag och onsdag. (Fredag är studiedag)

Idrott
Vi kommer också låta eleverna som har idrott klä om enligt följande:

Årskurs 8 och 9 har omklädning till alla pass.

Årskurs 4 - 7 har omklädning varannan gång, det vill säga på passet som heter “IDH - Bindekrans” på schemat. “Idh - Ute” genomförs fortsatt utomhus och då sker inget ombyte. Omklädning/dusch efter lektionerna kommer att genomföras med fördröjda sluttider för eleverna så att trängsel undviks.

Föräldrarådet
Vill du höra av dig till föräldrarådet med någon fråga eller uppmaning du vill att rådet skall lyfta är mailadressen ksvbgfr@gmail.com.

Niklas Dahlström
Rektor Kunskapsskolan Varberg