Rektorn har ordet juni - Kunskapsskolan Varberg

Rektor Niklas Dahlström berättar om händelser på skolan.

Här kommer det sista rektorsbrevet läsåret 2020/2021. Det har varit ett omtumlande och på många plan utmanande år. Det har jag varit inne på många gånger tidigare i mina brev.

Men nu är vi i mål. Vi ser verkligen fram emot att göra ett trevligt och minnesvärt avslut på läsåret för eleverna och framför allt för avgångseleverna. Det är roligt att se all den aktivitet som eleverna i årskurs åtta ägnar sig åt i sina förberedelser för niornas middag.

Året som gått
Det är värt att tänka på alla fina, fantastiska saker som händer på en skola under ett år. Allt från den vardagliga gemytliga stämningen på skolan till särskilda händelser. Vi har haft ett minimum av gäster på skolan i år, men det jag alltid får höra av besökare som kommer till skolan är deras spontana reaktion på den goda stämningen och en personlig reflektion: “Så fin stämning ni verkar ha här. Det känns så trevligt när elever och personal man träffar hälsar på en och undrar vad man har för ärende.”

Stämningen på en skola är också en temperaturmätare på trivsel och faktiskt också kvalitet, vill jag påstå. Den är det energikapital som finns för att också klara motgångar eller oönskade situationer som alltid lever sida vid sida med den dagliga verksamheten. Man skall ha den största respekt för de utmaningar som finns, men just det här brevet handlar inte om dem. Tillsammans når vi längre!

Därför känns det viktigt att få lov att tacka alla elever för era insatser under året. Stort tack till elevrådet som gjort fina aktiviteter för alla elever på skolan bland annat genom sina Tomte- och Påskjakter.

Tack till föräldrarådet som kontinuerligt har träffats och diskuterat skolans bästa och tack till alla er föräldrar som ringt och mailat under året och givit oss tips och återkoppling på vårt arbete.

Det finns mycket att glädjas över och idag är jag extra stolt över medarbetargruppen och all fina elever.

Läsåret 2021/2022
Till hösten är det skolstart den 17 augusti för alla elever. Alla vårdnadshavare kommer, under juni månad, att få information om när välkomst- respektive utvecklingssamtalen kommer att äga rum.

Det kommer två basgrupper i årskurs 4, en basgrupp i årskurs 6 och elever kommer att ansluta till de nya basgrupper, som vi alltid gör när eleverna börjar i årskurs 7.

Tyvärr har vi också några medarbetare som lämnar oss nu till sommaren. Det är Christian som valt att byta yrkesområde och på nytt använda sin ingenjörsutbildning. Therese Johansson, SYV, behöver inte längre dela upp sin tid på två arbetsplatser utan arbetar från och med i höst heltid på Peder Skrivare och Zeb vars innebandysatsning inte gör det möjligt att arbeta så långa dagar som Klubben kräver.

Ersättare för alla tre är i princip klara. Helt klart är att Daniel ersätter Zeb och kommer tillbaka till skolan och sin nygamla roll. Nästan allt på plats alltså, för att tillsammans med era barn göra ett nytt fantastiskt läsår!

Nu återstår endast för mig och alla medarbetare på Kunskapsskolan Varberg att önska er alla en fantastiskt härlig sommar och extra lycka till in i framtiden till alla avgångselever!

Ses igen i höst!
Niklas Dahlström