Rektorn har ordet augusti - Kunskapsskolan Varberg

Rektor Niklas Dahlström berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev 19 augusti 2022

Äntligen är vi igång!

Skolstart
Det har var helt fantastiskt att få träffa alla nya och gamla elever de här första dagarna. Som vanligt, nu för tiden, har vi startat med två halvdagar för att hjälpa dygnsrytminställningen lite på traven och för att kunna ägna tid åt att lära känna varandra ännu bättre innan det blir mer ordinarie rutiner nästa vecka.

Nyheter på skolan
I år har vi satsat stort på att skapa en skola som ska tilltala eleverna ännu mer. Lärarna började sin första dag efter semestern med att bygga en Gaga-plan ute på skolgården och en “trädbänk” runt ett träd så att eleverna skall ha mer aktivitetsaltenativ och fler ställen att hänga. Vi har utökat antalet cykelställ och i grässlänten vid dessa kommer snart en “trappsoffa” att byggas. Inom ett par veckor väntas vi också få lite skyddande stängsel och en grind uppsatt mot Tingsgatan för att förhindra bollar från att fara ut och obehöriga bilar att fara in, när eleverna är ute och rör sig.

Skolgården kommer att få en ännu större ansiktslyftning, med nya aktiviteter, men vad det blir kommer eleverna själva att få möjlighet att påverka.

Lek, umgänge, sport och körsång på schemat
En annan nyhet är att skolans fantastiska föräldraråd drar igång med sin “We Club” dit alla elever är välkomna. Ni som har barn som gick på skolan förra året vet vad vi talar om och för er som är nya kan jag berätta att föräldrarådet kommer att erbjuda aktiviteter för alla barn på skolan varannan måndag mellan 15.00 och 16.00, med start 5 september. Alla får vara med och det är skolans föräldrar som ansvarar, organiserar och genomför aktiviteterna. Första träffen blir en kickstart med kurragömma och vattenkrig! Kommande aktiviteter kommer att anslås på skolan inom kort.

Och apropå föräldrarådet så är alla vårdnadshavare välkomna. Maila ditt barns handledare om du är intresserad av att vara med i föräldrarådet. Vi träffas fem till sex gånger per läsår och diskuterar olika skolrelaterade frågor för att gemensamt utveckla verksamheten.

Eleverna kan också välja att vara med i skolkören som kommer att träffas en eftermiddag i veckan och ledas av Don Sanders, som vanligtvis ses i skolans matsal, men som har ett förflutet som professionell körledare. Likaså kommer Jesper Larsson, en av våra elevassistenter, att hålla i innebandyspel en annan eftermiddag. Jesper spelar i Wics A-lag.

Mycket kul och spännande som händer det här läsåret, alltså.

De kommande veckorna
I slutet av månaden och i början av september kommer årskurserna 4 - 7 att bjuda in till föräldramöten. Vi kommer att genomföra skolval och årskurs 9 åker och hajkar ett par dagar. Det är så roligt att äntligen få göra saker tillsammans!

Till allt detta ska vi också lära oss en massa fakta, se komplexa samband, analysera, värdera och reflektera. Det ser alla vi på skolan fram emot. Hoppas att du gör det också!

Tillsammans når vi längre.
Niklas Dahlström
Rektor Kunskapsskolan Varberg