Ansök
Om oss

Rektorn har ordet mars - Kunskapsskolan Varberg

Rektor Niklas Dahlström berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev 1 mars

Hej!

Det var roligt att välkomna alla elever tillbaka efter sportlovet. Lite ljusare och lite mer energi. Många elever stod också för en imponerande insats under sportlovets inledande dagar då skolan genomförde “lovskola”, men också hade öppet för elever i årskurs 6 och 7 som kände att de behövde lägga ner några organiserade timmar med lärarstöd för att komma ikapp och ligga i fas. Bra jobbat!

Kunskapsskolans elev- och föräldraenkät
Nu är det snart dags för årets stora elev- och föräldraenkät. I föräldraenkäten har du som vårdnadshavare möjlighet att berätta för oss vad du tycker om skolan, vad som fungerar bra och vad som fungerar mindre bra. Resultaten från enkäterna har stor betydelse för oss i vårt arbete med att skapa en ännu bättre skola för alla våra elever.

Föräldraenkäten startar måndagen den 6 mars och sista svarsdagen är den 19 mars. Eleverna får möjlighet att svara på enkäten under skoltid. Enkäterna är anonyma och svaren sammanställs med hjälp av ett enkätverktyg. Inga redovisningar sker som innebär att det går att identifiera enskilda personer.

När enkäten startar kommer du att få ett mejl med en personlig länk till enkäten. Automatiska påminnelser skickas ut under enkätens gång så länge enkätverktyget inte har registrerat att du slutfört enkäten.

Jag vill uppmärksamma dig på att föräldraenkäten skickas till elevernas vårdnadshavare och till de mejladresser som lämnats till skolan, om eleven har mer än en vårdnadshavare är vi tacksamma om båda svarar på enkäten. Om du har mer än ett barn på Kunskapsskolan kommer du att få en enkät för varje barn, eftersom vi arbetar på handledarnivå med resultaten ber vi dig att besvara alla dina barns enkäter.

Ansvar för ditt skåp
Skåpen på skolan är till låns men varje elev ansvarar för det som finns i skåpet. När jag gick runt i skolan igår räknade jag till 96 skåp av 380 som saknade lås. Visserligen har vi i princip noll stölder på skolan så ur det perspektivet kanske det inte är så allvarligt, men det handlar inte alltid om vad det är som försvinner ur skåpen utan vad det är som läggs in i dem.

Ibland försvinner datorer som sedan dyker upp i någon annans skåp. Ibland hittar vi tobak i olåsta skåp där eleven som äger skåpet inte har någon aning om var tobaken kom ifrån.

Enligt polisen ska alla skolor ha en beredskap för att det kan förekomma narkotika på högstadieskolor, därför har skolan startat ett samarbete med polisen för att i förebyggande syfte få möjlighet att kunna få skolan genomsökt av en narkotikahund om vi skulle önska. Då, om inte förr, är det viktigt att varje elev fullt ut vet att ingen obehörig kan ha använt skåpet. Därför uppmanar jag alla vårdnadshavare att säkerställa att ditt barn har lås på sitt skåp.

Nationella prov
Jag vill också flagga för att vi nu går in i nationella prov tider. Före påsk kommer årskurs 6 att genomföra prov i svenska och engelska medan årskurs 9 får koncentrera sig på svenska och NO. Den allra bästa förberedelsen för dessa prov är att vara i skolan så mycket det bara är möjligt. Datum för de nationella proven hittar ni på Skolverkets hemsida.

WeClub
Avslutningsvis vill jag också berätta om att föräldradrivna WeClub, där föräldrar varannan måndag tillsammans med de elever som önskar gör roliga saker tillsammans. I måndags var det “Spökboll” i idrottshallen som stod på programmet.

Vill du vara en del av WeClub?
Weclub har en whatsapp grupp för volontärer där man kan gå med genom att smsa sitt namn på whats app till 0733-94 00 33 och skriva WeClub volontär. Där får du all info inför kommande event.

Tillsammans når vi längre.

Niklas Dahlström
Rektor Kunskapsskolan Varberg

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.