Rektorn har ordet maj - Kunskapsskolan Varberg

Rektor Niklas Dahlström berättar om händelser på skolan.

Maj 2023

“Sköna maj” har inletts med morgontemperaturer på runt 5 grader. Alltså inte riktigt sommarkänsla ännu, men vårterminen har gått i ett rasande tempo och nu är det inte många veckor kvar. Emellertid har vi mycket spännande framför oss!

WeClub och “Kärleksväggen”
Föräldrarådet har, tillsammans med WeClub, drivit ett projekt som de kallar “Kärleksväggen”. Det kommer att resultera i att hela fasaden mot skolans entré (Ärlebo bil) målas om till en “Selfie vägg” med hjärtan och änglar. En idé som inte är ovanlig på många håll ute i världen. Tofta bygg sponsrar med att laga väggen, Rigga sponsrar med ställningar och Happy Homes sponsrar med svart färg. Vi är så glada över detta engagemang.

Följande hälsar Liz Sandersson, medlem i föräldrarådet och WeClub:
SÖNDAG 14 Maj klockan 10 samlas vi på skolgården för att måla väggen Svart.

MÅNDAG 22 MAJ KLOCKAN 15 SPRAYAR VI HJÄRTAN OCH ÄNGLAVINGAR tillsammans med konstnären PER LINDERKRANTZ . Vi önskar att alla elever vill vara med att spraya hjärtan! Hjärtat står för våran kärlek till varandra och kärlek till oss själva! Vi hade tyckt det var fantastiskt kul om en eller flera elever vill spraya ett par änglavingar.

Är du intresserad av att delta i färdigställandet av väggen? Hör av dig till WeClub, kontaktuppgifter har mejlats ut till samtliga vårdandshavare.

“Distraherad” - öppen föreläsning med Sissela Nutley, måndag 22 maj klockan 18
Mobilanvändning är ett alltid aktuellt, och ibland problematiskt, ämne. I nästan varje årskurs har detta varit en punkt på föräldramötet. Mobilen är en fantastisk pryl som tycks skapa lika mycket oro som trygghet. Mobilen påverkar allt; mående, sömn, relationer, inlärning och inte minst empati. Hur påverkar mobilanvändning hjärnan egentligen? Sissela Nutley har disputerat vid Karolinska Institutet inom kognitiv neurovetenskap med fokus på hjärnans utveckling och formbarhet. Hon har också skrivit en bok som jag tipsat om tidigare: “Distraherad”. I samarbete med Varbergs Montessoriskola, som har tagit initiativ till att engagera Nutley för en öppen föreläsning, erbjuder vi alla vårdnadshavare denna gratisföreläsning. Det är begränsat antal platser, så principen först till kvar gäller. Information om anmälan har mejlats ut till samtliga vårdnadshavare.

Nästa läsår
Förberedelserna inför nästa läsår är i full gång. 15 maj är alla nya elever med vårdnadshavare i de nya basgrupperna; två i årskurs 4 , en i årskurs 6 och en i årskurs 7, inbjudna till ett välkomstmöte. Då får eleverna träffa sina nya skolkamrater och träffa sin kommande basgruppslärare. Vårdnadshavarna får fika med mig och förhoppningsvis få svar på eventuella frågor som kan ha kommit upp.

Mycket spännande som händer, alltså. Nu ser vi till  att göra de sista intensiva veckorna framgångsrika genom att hjälpas åt och stötta varandra.

Tillsammans når vi längre!
Niklas Dahlström
Rektor Kunskapsskolan Varberg