Rektorn har ordet februari - Kunskapsskolan Västerås

Rektor Lars Jonsson berättar om händelser på skolan.

Terminen har redan varit igång en månad och det är verkligen full fart. Elever och föräldrar har varit på utvecklingssamtal och jag har fått många positiva kommentarer att det fungerar bra. Vi är redan framme vid sportlovet och jag hoppas att ni alla har möjlighet att vara lite sportiga medans vintern ännu finns kvar. Nu på fredag så är det vår efterlängtade friluftsdag innan det är dags för lov.

Elevmåltider
Vi har nu avslutat en pilotstudie i Enköping med en ny matleverantör under januari. Vi har där gjort en stor utvärdering och det visade sig att eleverna uppskattade maten. Kunskapsskolan arbetar sedan i höstas med en central upphandling av en gemensam matleverantör för skolorna. I upphandlingen är matsäkerhet och möjligheten att spåra matens ursprung en av de viktigaste aspekterna. Andra viktiga faktorer är att förbättra elevernas måltidsupplevelse som helhet och höja matkvaliteten. Dessutom finns en målsättning att minska matsvinnet och tänka mer miljömässigt. Beslut kommer att tas inom kort och målet är att den nya matlösningen börjar gälla till hösten.

Trafiksituationer
Jag vill påminna alla ni föräldrar som skjutsar och hämtar era barn till skolan om att inte köra in på vägen framför skolan. Det finns en förbudsskylt och jag ber er att respektera den.

Vi har pratat med de elever som åker buss om att ta det försiktigt när de passerar Björnövägen och att lugnt vänta på sin tur innan man kliver på bussen. Prata gärna hemma med era barn om att använda övergångsstället och be dem visa hänsyn när de står i kö.

Skolinspektionens enkät
Skolinspektionen genomför enkäter med vårdnadshavare, elever och pedagogisk personal på Sveriges alla skolor. Det är viktigt för oss med en hög svarsfrekvens, så jag skulle vilja be er att ägna några minuter till detta. Kod och länk ska ni ha fått utskickade via ert barns handledare och det går bra att svara fram till den 5 mars.

Kunskapsskolans egen enkät
Liksom varje år är det snart dags för årets stora elev- och föräldraenkät. I föräldraenkäten har du som förälder möjlighet att berätta för oss vad du tycker om ditt barns skola. Det har stor betydelse för oss i vårt arbete med att skapa en ännu bättre skola för ditt barn och våra andra elever. Både elev- och föräldraenkäten startar måndagen den 4 mars och pågår i två veckor. Alla svar är anonyma. När enkäten börjar kommer du att få ett mejl med en personlig länk till enkäten. Automatiska påminnelser skickas ut under enkätens gång.

Nästa år - nya lärare
Vi kommer inom kort att börja annonsera efter lärare till hösten. Vi kommer förstås att annonsera efter specifika tjänster, men om ni känner till någon engagerad och kunnig lärare redan nu så uppskattar jag tips. Vår annons kommer att ligga på vår hemsida, arbetsförmedlingens Platsbank och vi flaggar också för det på Facebook, som jag hoppas att ni delar och gillar!

Bästa skolhälsningar!

Lars Jonsson