Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Västerås

Rektor Lars Jonsson berättar om händelser på skolan.

December 2019

Det lackar mot jul i rasande fart, vi har haft luciafirande, elever redovisar och betyg ska sättas. Fastän betygsdeadline är passerad har eleverna verkligen fortsatt att plugga. Det ger bra förutsättningar för våren om man anstränger sig lite extra innan jul och en skön känsla av att ha lyckats när man går på ett långt jullov. Perfekt förberedelse inför de stundande utvecklingssamtalen i januari!

Informationsmöten och kö
Våra informationsmöten inför att börja här i höst har varit riktigt lyckade och välbesökta. Vi kommer inom kort att erbjuda plats till de som står i kö. Köerna till hösten är långa och vet ni några som funderar på att ställa sig i kö till kommande år så är det hög tid nu. Vi är naturligtvis jätteglada för vårt fina rykte och kommer att jobba hårt under 2020 för att behålla det.

Hemköp
I kvarteret bredvid skolan har Hemköp öppnat. För eleverna i årskurs 4-6 gäller att de inte får lämna skolans område. Eleverna i årskurs 7-9 behöver inte heller gå dit eftersom vi inte ser något behov av det under skoltid. Om eleverna i årskurs 7-9 ändå väljer att gå till Hemköp förväntar vi oss självklart att de uppför sig med respekt. På skolans område gäller fortfarande att vi är en godis-, kak- och läskfri skola.

Nätet
En ganska stor del av våra ungdomars vardag är på internet. Vi vuxna har inte alltid insyn i vad som händer där. Det är klart att det finns otroligt mycket positivt med det, men det finns förstås också många områden där unga behöver vuxnas erfarenheter och råd. En riktigt bra sida som jag uppmanar alla föräldrar att lägga lite tid på är natforaldrar.se

Föräldraråd
Våra årliga utvärderingar som vi gör i föräldrarådet visar att medlemmarna i rådet är mycket nöjda med våra träffar. Men, många föräldrar har mycket att göra och tyvärr var vi tvungna att ställa in det sista mötet på grund av för få deltagare. Finns det någon ytterligare som vill vara med så är ni välkomna att höra av er. Nästa möte är tisdag den 21 januari klockan 18.00. Ni kan läsa om det på vår hemsida under rubriken föräldrarådet.

Trafiken framför skolan
Jag har tidigare påmint om förbudet att köra bil framför skolan. Mycket glädjande kan jag konstatera att regeln följs mycket bra och att det bara i undantagsfall någon som kör bil där.

Avslutningsvis vill jag komma med en liten uppmaning i juletider - prova att lägg undan mobilen och läsa en bok under lovet. Läsning förbättrar studieresultaten mycket i alla ämnen.

Tack för en mycket bra termin. Ha nu en riktigt skön ledighet med, förhoppningsvis, massor av snö.

God Jul och Gott Nytt År!

Lars Jonsson
Kunskapsskolan Enköping och Västerås