Rektorn har ordet april - Kunskapsskolan Västerås

Rektor Lars Jonsson berättar om händelser på skolan.

Den senaste tiden har allt vi gör präglats av Coronaviruset. Utvecklingen utifrån dess framfart i landet och världen skapar nya spelregler, ibland från timme till timme. I skolan har lärarna arbetat mycket hårt med att planera för olika scenarion och anpassa undervisningen till en eventuell skolstängning och studier på distans. De gör alla ett fantastiskt arbete och imponerar dagligen med sin kreativitet och flexibilitet. Osäkerheten svetsar oss också samman och vi tar oss an utmaningen tillsammans. Jag är verkligen stolt över mina medarbetare!

Vi är väl rustade med vår digitala kunskapsportal och eleverna förbereds för att kunna kommunicera hemifrån. Alla elever i årskurs 4-9 har nu tillgång till bärbara datorer vilket underlättar om vi tvingas flytta hem undervisningen.

Snart går alla elever på ett välbehövligt, men förstås annorlunda påsklov. Eftersom vi inte kan röra oss som vanligt i samhället kan det här vara ett bra tillfälle att titta igenom EDS och läsa om vilka uppgifter som eleverna arbetar med. För vissa kan lovet vara en bra andhämtning från mycket plugg, medan andra får passa på att lägga i en högre växel för att nå sina mål. För alla är det förstås bra att aktivera sig - varför inte läsa en bok varvat med träning i den friska vårsolen?

Vad som händer efter lovet vet vi idag inte. Jag tror att det är bra att vara förberedd hemma för en eventuell stängning av skolan. Jag hoppas förstås inte det, men det skadar inte att förbereda sig på distansstudier en tid framåt. Läs er mail dagligen under lovet! Blir det en skolstängning så mailar vi mer information om det. Vi kommer i det fallet att först ha en studiedag så att vi kan förbereda det sista som behöver göras i respektive ämne och årskurs.

Sammanfattningsvis är alltså läget bra på skolan även om den närmaste framtiden i omvärlden ter sig som oviss.

Varma påskhälsningar

Lars Jonsson, rektor