Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Västerås

Rektor Lars Jonsson berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev december 2020

Julen är här!

Nu är vi snart framme vid julfirandet efter en lång och annorlunda hösttermin. Det som den här hösten har handlat om är att ha en balans mellan vanlig undervisning och att inte bidra till en ökad smittspridning. Min bedömning är att vi har klarat det jättebra. Medarbetarna vid skolan har gjort en riktig kämpainsats under hösten där de hela tiden visat ett otroligt engagemang och professionellt agerande.

Jag vill också rikta ett stort tack till alla elever för att ni fortsatt att jobba mot era mål, för er flexibilitet och för att ni hållit humöret uppe. Naturligtvis också till er föräldrar för alla fina ord på vägen och för att ni underlättat för oss, när vi ibland har behövt göra förändringar i vår planering med kort varsel.

Covid
För en tid sedan blev jag intervjuad av skolinspektionen kring hur vi har hanterat pandemin och de hade inga anmärkningar. Det känns förstås bra och är ett kvitto på att vi har gjort rätt åtgärder.

Vi vet ännu inte hur skolan kommer att påverkas av coronaviruset under nästa termin, mer än att utvecklingssamtalen även denna terminsstart kommer att ske digitalt. Även om det så klart är tråkigt att vi inte kan träffa er vårdnadshavare på plats, så vet vi från höstens utvecklingssamtal att de digitala samtalen håller mycket god kvalitet. Inför dessa samtal är det bra att fundera igenom hur hösten varit och vilka mål som ni vill sätta upp inför våren.

Antagning och informationsmöten
Vi börjar snart vår antagning av nya elever inför nästkommande läsår. Vi kommer till nästa läsår att ta in tre basgrupper i årskurs 4 och två basgrupper i årskurs 7. Det blir lite annorlunda i år när vi inte kan erbjuda fysiska informationsmöten på skolan men på vår hemsida, kunskapsskolan.se/vasteras finns ett par filmer om skolan att titta på. Tipsa gärna intresserade vänner och bekanta om att gå in där!

Jultips
Som vanligt vill jag skicka med ett par goda råd inför ledigheten.

• Passa på att röra på er under lovet. Gör gärna något pulshöjande i 30 minuter varje dag. Jag kan lova att ni inte kommer att ångra er!
  • Lägg undan mobilen och läs böcker under lovet. Läsning är en bra avkoppling och förbättrar faktiskt studieresultaten i alla ämnen.

Med dessa ord vill jag önska er alla en riktigt skön Jul och ett Gott Nytt År!

Lars Jonsson
Rektor, Kunskapsskolan Enköping och Västerås