Rektorn har ordet 26 februari - Kunskapsskolan Västerås

Rektor Lars Jonsson berättar om händelser på skolan.

2021-02-26

Hej,

Vi fick igår besked om att region Västmanlands smittskydd rekommenderar full distansundervisning för regionens högstadie- och gymnasieelever veckan efter sportlovet. Syftet med rekommendationen är att bryta eventuella smittkedjor som kan uppkomma under sportlovet när eleverna har andra sociala kontakter än vad de har i vardagen. Kunskapsskolan Västerås kommer att följa denna rekommendation vilket innebär att våra elever i årskurs 7-9 kommer undervisas på distans under vecka 10. Eleverna i årskurs 4-6 kommer till skolan som vanligt. Mer information om schema och detaljer kring upplägget för fjärrundervisningen för högstadiet under vecka 10 återkommer handledarna med under vecka 9.

Under vecka 10 kommer eleverna på högstadiet kunna komma till skolan för att hämta lunch. Inom kort kommer ni att får ett formulär från handledarna där ni kan anmäla om ni vill att ert barn ska hämta lunchlåda på skolan.

Elever som tidigare har kallats till skolan när årskursen har haft distansundervisning kommer även under vecka 10 att kallas till skolan. Berörda vårdnadshavare får information från handledarna.

Hur det blir efter vecka 10 vet vi ännu inte med säkerhet men vi kommer med stor sannolikhet återgå till partiell distansundervisning för högstadiet, med samma upplägg vi hade innan lovet. Vi återkommer med information om det under vecka 10.

Jag vill också passa på att tacka er för den förståelse ni har visat när vi måste fatta beslut med kort framförhållning!

Nu hoppas jag att ni får ett trevligt sportlov trots omständigheterna!