Ansök
Om oss

Rektorn har ordet augusti - Kunskapsskolan Västerås

Rektor Lars Jonsson berättar om händelser på skolan.

Augusti 2022

Hej!

Vi har nu startat igång ett nytt bra läsår vid skolan. När vi summerar det förra läsåret kan vi konstatera att vi både hade nöjda elever och föräldrar, samt riktigt fina studieresultat. Våra elever som gick ut årskurs nio i juni fick ett genomsnittligt meritvärde på hela 274 poäng och 100% var behöriga till gymnasiet. Givetvis mycket glädjande då vi ger eleverna en trygg grundskoletid och bra förutsättningar för framtida studier. Jag är helt säker på att även detta år kommer att bli bra då vi har en mycket bra skolkultur och duktiga medarbetare på skolan.

I nuläget så har nästan alla utvecklingssamtal genomförts och det känns bra att återigen kunna välkomna alla föräldrar till skolan. Extra välkomna är förstås alla nya elever och deras vårdnadshavare! För ett år sedan trodde vi att vi hade lagt pandemin bakom oss men så var inte fallet. Vi får verkligen hoppas att det här läsåret blir helt utan pandemi och restriktioner.

Vi har en ny läroplan från och med i år som heter Lgr-22. Vi är positiva till de förändringar som har gjorts och ser fram emot att arbeta efter den nya läroplanen. Även betygskriterierna har ändrats till det bättre och är inte lika strikta längre vilket både elever och lärare välkomnar. Länk till info om läroplanen från Skolverket.

Vid utvecklingssamtalen så har ni fått våra förväntningsdokument. Reaktionerna på dem har varit mycket bra. Som jag tidigare skrivit om så är eleverna cirka 14% av sin vakna tid i skolan uträknat på ett helt år. Vi tror att alla elever kan och vill lyckas, och för att klara det så behöver vi samverka på ett bra sätt med alla vårdnadshavare.

Sedan många år har vi ett föräldraråd på skolan. Under pandemin så har tyvärr intresset dalat för det engagemanget. Ta nu chansen att lära dig mer om skolan och var med och påverka! Hör av dig till mig, Trine Mie Mattsson eller ditt barns handledare inför den första träffen, torsdag 6 oktober. Vi träffas 4-5 tillfällen varje år, klockan 18.00-19.30. Ni hittar mer information om förväntningsdokumentet och föräldrarådet på vår hemsida.

Bästa hälsningar
Lars Jonsson
Rektor
Kunskapsskolan Västerås
lars.jonsson@kunskapsskolan.se
0733-17 34 77

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.