Rektorn har ordet augusti - Kunskapsskolan Västerås

Rektor Lars Jonsson berättar om händelser på skolan.

Augusti 2021 - Västerås

Äntligen fylls skolan med elever och det är jättekul att alla är på plats igen. Extra välkomna är förstås alla nya elever på skolan. Jag hoppas att alla har haft en riktig skön sommar och är laddade inför ett nytt läsår.

Läsåret 20/21 var minst sagt en utmaning - jag är både glad och stolt över att vi lyckades upprätthålla en hög kvalitet på undervisningen under hela läsåret. Vi har redan arbetat ett par veckor och känslan inför det kommande läsåret är att det kommer att bli ytterligare ett riktigt bra år på skolan.

Covid-19
Smittspridningen har gått ner och andelen vaccinerade upp sedan förra läsåret. Även om en stor andel av den vuxna befolkningen är vaccinerade så är inte grundskoleelever det. Vi kommer därför att fortsätta med åtgärder för att minska risken för smittspridning i skolan. Det allra viktigaste är att vara fortsatt vaksam på sjukdomssymtom, och att i dessa fall stanna hemma och testa sig så snabbt som möjligt. För att kunna logga in på 1177 så behöver eleverna ha BankID eller Freja e-id plus. Läs gärna mer på 1177.se

Vi kommer även fortsättningsvis att vara ytterst restriktiva med externa besök, till exempel blir utvecklingssamtalen på distans.

Föräldraråd
Som vanligt kommer jag att bjuda in till skolans engagerade föräldraråd dit vi gärna värvar nya krafter. Är du intresserad så hör du av dig till mig eller ditt barns handledare. Syftet är att fortsätta ha ett bra samarbete mellan skola och hem, ge er möjligheten att få mer insyn i skolans verksamhet och diskutera övergripande skolfrågor. Vi diskuterar inte enskilda elevärenden på föräldrarådet.

Varje möte brukar innehålla ett tema och vi skriver protokoll från mötena som skickas ut till alla föräldrar. Vi träffas 4-5 tillfällen varje år klockan 18.00-19.30 och de första träffarna kommer nu förstås att bli digitala, jag återkommer om datum.

Förväntansdokument
Eleverna är cirka 14% av sin vakna tid i skolan uträknat på ett helt år. Vårt uppdrag på den lilla tiden är tydligt formulerat i skollag, läroplan och inte minst i de kursplaner som styr innehållet i skolans 17 ämnen.

Jag är både glad och ödmjuk att skola och utbildning har en så central roll i samhället, där många vill vara med och påverka vad vi ska fokusera på och hur vi ska göra det. Det är bakgrunden till varför vi formulerat det förväntansdokument som alla får på utvecklingssamtalen. Vi tror att alla elever kan och vill lyckas. Därför har vi höga förväntningar, på oss själva och på varandra, vilket gynnar alla eleverna i slutänden.

Övrigt

• Allt för många elever använder inte övergångsstället på Björnövägen utan springer framför bilar till busshållplatsen - prata med era barn om trafiksäkerhet.
  • Cyklar - Skicka med barnen rejäla lås och be att de låser fast sin cykel.
  • Det är inte tillåtet för eleverna att besöka Hemköp under skoltid.
  • Respektera förbudet att köra bil framför skolan.
  • Följ gärna skolans Facebooksida - där lägger vi regelbundet ut vad som händer i skolan.

Varma sensommarhälsningar

Lars Jonsson