Ansök
Om oss

Rektorn har ordet september - Kunskapsskolan Västerås

Rektor Lars Jonsson berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev september 2021 - Västerås

Hej!

Nu är hösten här och vi närmar oss snart mitten på terminen. Redan om en månad så är vi framme vid novemberlovet och den första stora avstämningen för att se om eleverna når sina mål. Inledningen på terminen har iallafall varit bra, även om vi hade en period för två veckor sedan med många sjuka elever och medarbetare.

Utvecklingsarbete mot 2025
En av Kunskapsskolans värderingar är att vi drivs av utveckling och i höst har ett nytt utvecklingsprojekt påbörjats för alla våra 36 skolor. Arbetet fokuserar på tre områden: Undervisningsutveckling och professionell utveckling för våra medarbetare är givetvis områden som vi alltid har arbetat med, men nu vill vi komma ännu längre för att ge våra elever den allra bästa utbildningen. Hållbarhetsområdet är inte heller helt nytt, men vi har aldrig tidigare tagit ett samlat grepp kring området. Här kommer vi att arbeta med miljö och klimat, socialt ansvar och hälsa.

Än så länge är vi bara i starten av detta utvecklingsarbete, men engagemanget har varit stort och alla medarbetare på alla skolor har varit med och diskuterat fram vilka områden vi tillsammans ska arbeta med. Det känns mycket spännande och vi ser fram emot att få berätta mer när vi har kommit längre i arbetet.

Informationsmöten
Som många kanske redan vet så har vi långa köer till skolan och vi tar in elever i första hand till år 4 och 7. Vi kommer att bjuda in dem som står i kö till dessa årskurser till informationsmöten 11 och 23 november. Tipsa gärna intresserade att ställa sig i vår kö för att bli inbjuden till våra informationsmöten. För att undvika trängsel så välkomnar vi ett barn och en vårdnadshavare till mötet.

Skolkläder
Kunskapsskolan har i samarbete med Skolgarderoben tagit fram en kollektion med kläder och väskor etc. Kläderna beställs av er vårdnadshavare med hjälp av länk eller QR-kod. Affischer om detta finns på skolan. All kommunikation kring beställning såsom betalning, storlekar och andra frågor besvaras av Skolgarderoben.

Inloggning för vårdnadshavare
Som vi tidigare har berättat kan man nu som vårdnadshavare logga in i Kunskapsporten och ta del av bland annat ditt barns loggbok. Syftet är att underlätta för dig som vårdnadshavare att följa ditt barns skolgång. Vardnadshavare.kunskapsskolan.se - Testa gärna!

Rapportera elevers frånvaro i Skola24
Ladda gärna ner appen Skola24 i mobilen, finns där appar finns och ser ut såhär:

Föräldrautbildning
Vi har genomfört digitala föräldrautbildningar och spelat in en film om digitala loggboken (år 6-9). De finns inspelade och nås via vår hemsida. Du hittar båda här.

Mattecentrum
Mattecentrum erbjuder elever gratis läxhjälp för alla elever. Läs mer här.

Covid-19
Vi har regelbunden kontakt med regionens smittskydd och skickar ut riktad information när det behövs. I nuläget så är det aktuellt med vaccination av 12-15-åringar och det beräknas komma igång redan i oktober. Vaccinationen kommer att ske vid vaccinationsmottagningarna och vi uppmanar alla att vaccinera sig.

Föräldraråd
Jag påminner om vårt föräldraråd. Är du intresserad så hör du av dig till mig, biträdande rektor Trine Mie Mattsson eller ditt barns handledare. Vi träffas 4-5 tillfällen varje år klockan 18.00-19.30 och den första träffen blir den 14 oktober.

Pedagogiska priset
Västerås stad har ett pedagogiskt pris och ett nytt skolledarpris. Alla har möjlighet att nominera kandidater till dessa. Ni kan läsa mer om kriterierna och hur man nominerar på www.vasteras.se/pedagogiskapriset.

Bästa skolhälsningar
Lars Jonsson
Rektor
Kunskapsskolan Västerås
lars.jonsson@kunskapsskolan.se
0733-17 34 77

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.